Lezárult annak a szentesi édesanyának a megölése ügyében indított nyomozás, amelyet még 2006-ban indítottak el a rendőrök. Az egyenruhások 14 éven keresztül keresztül keresték az emberöléssel gyanúsítható elkövetőt, akit végül 2020 júliusában fogtak el – emiatt vissza is vonták a 10 milliós nyomravezetői díjat.

2006-ban tűnt el

2006. július 21-én veszett nyoma Juditnak, egy Csongrád megyei, szentesi édesanyának, akinek a holttestét tavaly nyáron találták meg a rendőrök. Ugyancsak 2020 nyarán tartóztatták le Judit feltételezett gyilkosát is, a korábbi élettársát, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki korábban – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szentesről tűnt el 2006-ban

Megtalálták a földi maradványait

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tavaly nyáron megtalálták a nő földi maradványait, amelyet azonosítottak is. Ekkor a bíróság a gyilkosság elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal, a nő korábbi élettársával szemben európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

Befejezték a nyomozást

Miután a nyomozók azonosították a nő földi maradványait és a gyanúsított is előkerült, a rendőrök befejezték a nyomozást, és eljárást indítottak a nő korábbi élettársával, D. Lajossal szemben.

Osztrákoktól vették át a gyilkost

Mivel D. Lajos korábban az olasz hatóságok őrizetében volt, ezért a bíróságnak döntenie kellett a férfi kiadatásáról. Mindazonáltal a magyar rendőrök 2020 nyarán az osztrák hatóságoktól vették át D. Lajost, akit Magyarországra szállítottak és gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vették.

Lezárták az ügyet

A több mint tíz évig tartó nyomozás végül lezárult, a rendőrség megküldte a keletkezett iratokat a Fővárosi Főügyészségnek. Az országos rendőrfőkapitány a korábban kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői díjat visszavonta.

Nagyon gyanús volt az eltűnés

Amikor még 2006-ban eltűnt Judit, rengeteg volt a gyanús körülmény. Az egyik különös eset, ami történt, hogy aznap éjjel elpusztult a nő kutyája, megmérgezték. A másik, hogy a nő kislánya, az akkor 2 éves Diána DVD-t nézett, az eszköz pedig végtelenített lejátszásra volt beállítva, amikor megtalálták a gyermeket. Szintén gyanús volt az is, hogy Judit ruhatárából csak a hálóinge hiányzott, az egyik fülbevalóját pedig az udvaron találták meg.

Kézigránát robbant

Egy hónappal később a szentesi jegyző házánál felrobbant egy kézigránát. Az eset során nem sérült meg senki, de a támadással később egy szentesi vállalkozót gyanúsítottak meg, aki történetes Diána édesapja volt, aki megtalálta a magára hagyott gyereket egy hónappal korábban a házban, ahonnan az édesanya eltűnt. Judit az eltűnése évében, 2006-ban már egy másik férfival élt.

Mutatjuk a férfi elfogását

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube