Galambos Lajcsiék ügyvédje az állítja, a zenésznek és családjának semmi köze nincs ahhoz az áfacsalási ügyhöz, amely miatt a múlt héten házkutatást tartottak otthonukban. A zenész otthonában mindent feldúltak, régi céges dokumentumokat kerestek.

Házkutatás Lajcsinéknál

Amint arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, hogy múlt héten egyik hajnalban, több mint 10 NAV-os nyomozó csapott le Galambos Lajcsiék otthonára. A zenész nem volt otthon, néhány napra külföldre utazott, de ezúttal nem is őt keresték a négy autóval érkező nyomozók, hanem a feleségét. Mintegy három órán keresztül tartózkodtak Lajcsiék mocsai otthonánál, majd távoztak. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áfacsalás miatt nyomoznak

Boglárka korábbi cége után érdeklődtek, amelyet állítólag már évekkel ezelőtt eladott. Az új cégtulajdonosok ellen a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága tavaly indított nyomozást nagy értékű áfacsalás miatt, emiatt Boglárkától régi céges dokumentumokat, főkönyvi kartonokat, pénztári számlákat kértek és kaptak, majd a lefoglalt papírokról készült jegyzőkönyv átadása után távoztak.

„Túlkapás történt”

„Aljas és megbocsáthatatlan túlkapás történt, amikor tucatnyi NAV-nyomozó felébresztette és kiparancsolta szobáikból a súlyos beteg asszonyt és három gyerekét, majd közel három órán keresztül felforgatták a házat – mondta a Blikknek a Galambos család ügyvédje.

Mindent feltúrtak

 „Naná, hogy nem találtak semmit! Szerencsére a NAV-nyomozók nem hoztak gázsprét magukkal, hogy azzal fújják le a család kutyáit, ellentétben a rendőrökkel a hat évvel ezelőtti rajtaütésnél.  Ez csak arra volt jó, hogy feldúlják egy békés család nyugalmát. Feltúrták az ágyakat, a szekrényeket, bekukkantottak a fehérneműs fiókokba, a párnahuzatba, de még a matrac alá is. Turkáltak a zoknik és a bugyik között is, hátha odadugták Lajcsiék az öt évvel ezelőtt eladott cégük papírjait” – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

Ingatlanfejlesztéssel szerettek volna foglalkozni

Az ügyvéd elmondta, hogy amikor Lajcsiék megalapították az ominózus tatai céget, amely ügyei után ezúttal nyomoztak az adóhatóság szakemberei, egy üres telek volt a telephely címe. Négyen – Lajcsi és Boglárka 25-25 százalékban – voltak tulajdonosok, és bár úgy tervezték, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak majd, valójában a cég nem működött.

Több tulajdonosa volt a cégnek

Ezután döntöttek az eladása mellett, amikor a közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt trombitaművészt kiengedték a börtönből. Azóta már az akkori vevő is továbbadott rajta, a cég kényszertörlés alá került, az utolsó tulajdonos ellen tavaly költségvetési csalás miatt büntetőeljárás indult.

„Színjáték volt”

„Úgy vélem, ez csak egy színjáték volt, valójában nem is a céges papírok után kutattak. Csupán Lajcsin akartak fogást találni, mert vészesen közeledik az ítélethirdetés időpontja, a hatóságnak pedig nincs perdöntő bizonyítéka” – mondta az ügyvéd.

30 milliós közműlopás

Galambos Lajos egyébként elsőrendű, felesége, Boglárka pedig másodrendű vádlott abban a 30 milliós közüzemi lopás illetve vesztegetés miatt indult büntetőperben, ami a Budaörsi Járásbíróságon folyik. A következő tárgyalás március 3-án lesz, akkor újra meg kell jelenniük a bíróságon Lajcsiéknak, ám ügyvédje két dologban biztos. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi és Boglárka – Forrás: bpk montázs/youtube, Life tv, TV2