Nem figyelt a kiskunhalasi anya, véletlenül bezáródott az autója, és benne ragadt a 7 hónapos kisfia. Egyből rendőrt hívott, de az ajtókat a kiérkező rendőrök sem tudták kinyitni. Annyi ilyen eset történt, hogy a rendőrség már kisfilmet készített az esetekről. Néhány hete egy kisbuszban hagyott egy óvodás kislányt a sofőr, a gyermekre ájultan találtak rá és már nem tudták megmenteni az életét.

Betörték az üveget

A kiskunhalasi parkolóban a rendőrök tonfával beütötték a bal hátsó üveget, így hozzáfértek az ülésen lévő táskához, amiben a kulcs volt. Ezután már sima ügy volt kinyitni az autót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyedül volt

A kisfiú összességben 3-5 percet tartózkodhatott egyedül az autóban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet.

Egy percre se – Videóban figyelmeztet a rendőrség

Buszban rekedt kisgyermek

Három hete történt, hogy döbbenetesen felelőtlen volt az a kunhegyesi 56 éves buszsofőr, aki úgy zárta be a kisbuszt, hogy nem nézte át. Az óvodába vitte a tiszaderzsi gyerekeket, egy kislány azonban nem szállt ki, ő egész nap a tűző napon felforrósodott járműben volt, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Meghalt a forróságtól a gyerek

A kislány élettelen testét délután fedezték fel, azonnal mentőhelikopterrel kórházba szállították, a Debreceni Gyermekklinikán napokig küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni, a szervezete feladta a harcot.

Nem akarta felébreszteni

Fóton a fóti áruház parkolójában is történt egy hasonló eset. Akkor az anya azt mondta, hogy nem akarta felébreszteni az alvó kicsit, ezért hagyta az autóban. Abba viszont nem gondolt bele, hogy a 30 fokos hőségben az autó utasterének a hőmérséklete alig húsz perc alatt elérheti az 50-60 Celsius-fokot is.

Pokoli hőség a járműben

Egy jármű belső hőmérséklete a napon jelentősen megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig halálos, 62 fokot mérhetünk az autóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nemcsak itthon probléma

Amerikában évente átlagosan 39 gyerek hal meg azért, mert benne felejtették egy felforrósodó autóban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 9 naponta bekövetkezik egy ilyen tragédia.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube