A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványozott azzal a szegedi férfival szemben, akit a bíróság emberölés bűntette miatt nem jogerősen 20 év fegyházbüntetésre ítélt.

Tévképzet

A Szegedi Törvényszék ítéletének tényállása szerint a szegedi férfinál olyan tévképzet alakult ki, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Várandós feleségét ölte meg

A férfi 2020. november 6-án, a szegedi lakóházában, tudatzavart állapotban, a felébredését követően magához vett egy éles tárgyat, amivel az alvó, várandós feleségére támadt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A magzat is elhunyt

Az időközben felébredt és védekezni próbáló sértett végül a helyszínen meghalt és a 28-32 hetes magzatának az életét sem lehetett már megmenteni. A szörnyű esetről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a brutális támadás idején a szobában tartózkodott a pár közös, kiskorú gyermeke is.

Elment a gyerekkel

A férfi miután kioltotta a felesége és születendő gyermeke életét, a másik gyereket felöltöztette, gépkocsiba ültette, majd a helyszínről távozott.

Az anyjához mentek

A férfi az édesanyjához ment, akinek elmondta a történteket. Az asszony értesítette a rendőröket, akik a bejelentést követően rövid időn belül elfogták az elkövetőt az otthonában

Különös kegyetlenség

Korábban Szegedi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Tényleges életfogytiglan

Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség további bűncselekmény, a magzatelhajtás bűntettének megállapításáért és a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a férfi és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

Még nincs vége

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta, és az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a férfi cselekményének további magzatelhajtás bűntettekénti minősítését, valamint a kiszabott szabadságvesztés életfogytig tartó szabadságvesztésre történő súlyosítását indítványozta azzal, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A továbbra is letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A kemecsei szemkinyomó rém is élete végéig börtönben maradhat

Amint azt a Kékvillogó is megírta életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán.

Többször kereste a nőt

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. 

Bántalmazni kezdte

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta Gabriellát és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

Kinyomta mindkét szemét

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a Gabriella elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a nő meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A szomszédok segítettek

A szörnyű esetről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk Gabriella kiáltozására a szomszédok is figyelmesek lettek, azonnal a helyszínre siettek. A vádlott ekkor szökött el a helyszínről, ám a hatóságok pár napon belül elfogták.

Azonnal kórházba vitték

A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette. “A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja – írták a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Élete végéig börtönbe kerülhet a férfi, aki brutális kegyetlenséggel megvakította Gabriellát, a kemecsei édesanyát

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu