Több hónapnyi felderítés után kapcsoltak le a nagykőrösi nyomozók két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit. A „zöld” és a „fehér” rendszeresen cserélt gazdát.

Drogkereskedelem

Idén májusban kaptak információt a nagykőrösi rendőrök, hogy a településen drogkereskedelemmel foglalatoskodik egy 31 éves férfi. Feltérképezték a célszemély környezetét, kapcsolatrendszerét, az eredeti információt több hónap alatt tudták olyan szinten lejárni, hogy az összegyűjtött bizonyítékok elegendőnek bizonyultak a gyanú megalapozásához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jött a rajtaütés

A helyi férfit 2022. december 15-én késő este, 39 éves beszállítóját néhány órával később fogták el, majd kihallgató helyiségbe kerültek ügyfeleik is. Sz. Tivadar és K. András kábítószer-kereskedelem bűntettével, vevőik kábítószer birtoklása vétségével gyanúsíthatók.

Másik megyéből szerezték be

K. András egy másik megyéből szerezte be az anyagot, Sz. Tivadar tőle vásárolta a „zöld” és a „fehér” drogot, majd adta tovább ismerőseinek. A zöld növényi törmelék és a fehér por 2.800-3.500 forintért cserélt gazdát pakkonként, azaz grammonként. A szakértő a zöldből THC-t, a fehérből amfetamint mutatott ki.

Helyszíni felvétel:

Drogok a lakásban

A két férfi tartózkodási helyén tartott kutatás alkalmával összesen közel 40 gramm marihuánát, valamint 19 gramm fehér port, digitális mérlegeket, őrlőket és több százezer forintot foglaltak le. Ráadásul Sz. Tivadar kabátzsebéből további 4 gramm fű is előkerült.

Fotó a helyszínről:

Eljárás folyik

Az azóta letartóztatott Sz. Tivadar és K. András ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet