Részletesen mesél a történtekről a Magyar Közút legújabb videójában az a nő, akinek forgalmi okból lassító személyautójába hátulról becsapódott egy kamionos, ezzel belökve őt a személyautó előtt megálló másik kamion pótkocsija alá november 16-án, Szolnok külterületén a 4-es főúton található Szent István hídon.

Csoda, hogy túlélte

Csodával határos módon Tömösközi Kata komolyabb sérülés nélkül túlélte az esetet. Történetével a Közút arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ünnepek alatt várhatóan megnövekedett forgalomban is mindenki fokozottan figyeljen az utakon, hiszen Kata esetéből is látszik, hogy mindössze pár másodperc is elég, hogy megtörténjen a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az édesanyjához tartott

Az esetről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk Kata édesanyjához tartott Békéscsabára, amikor megtörtént a baj. Szolnok közelében, két kamion között haladt, amikor a mögötte jövő tehergépjármű utolérte, majd fékezés nélkül az autójába csapódott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érezte, ahogy préselődik össze

A nő érezte, ahogy összepréselődik minden körülötte. Minden másodpercek alatt történt, így nem volt arra lehetősége, hogy kiugorjon vagy kikapcsolja a biztonsági övet. Aztán egyszer csak csend lett, és a hölgy a nagy ijedtség után végül a saját lábán hagyta el rommá tört autóját.

Üvegszilánkok mindenhol

„Iszonyatos érzés volt. Nem volt menekvés. Ott én elfogadtam és teljesen beletörődtem, hogy meg fogok halni” – idézte fel a szörnyű balesetet korábban a Tények Plusznak adott interjúban a fiatal üzletasszony, aki csodával határos módon könnyebb sérüléssel túlélte és megúszta az esetet.

Hatalmas szerencse vagy csoda?

Fotó: Katasztrófavédelem

A tűzoltók is meglepődtek azon, hogy túlélte a sofőr

Fotó: Katasztrófavédelem

A halál torkában

Még a sokat látott mentősöket és tűzoltókat is meglepte, hogy a nő túlélte a balesetet. Szó szerint a halál torkából menekült meg, azonnal kórházba vitték, ahol újabb megmagyarázhatatlan dolgok történtek.

Furcsa jelenségek

Kata elmesélte: a kórházban olyan emberek nevére érzett rá, akikkel előtte még soha nem találkozott. „Te vagy a Péter, kérdeztem az egyik kórházi dolgozótól. Ő azt felelte, igen, de még nem mutatkoztam be.”

Próbál túllépni

A horrorbaleset túlélője a történtek óta nem hagyta el az otthonát, próbálja feldolgozni a vele történt eseményeket. Úgy gondolja, a baleset nem az ő számára volt figyelmeztetés, hanem annak, aki okozta azt.

Nem beszélt vele a baleset okozója

A balesetet okozó kamionsofőr azóta sem vette fel vele a kapcsolatot, de nincs benne harag. Örül annak, hogy él. A nő hivatása az, hogy más embereknek segítsen megteremteni az anyagi jólétet. Küldetéstudat van benne, úgy érzi, még rengeteg embernek kell segítenie a jövőben.

A baleset előzményei

Kata éppen ezért most elképesztő higgadtsággal és összeszedettséggel nyilatkozik a baleset előzményeiről, az ütközés pillanatában tapasztaltakról és az eset feldolgozásáról. A videó egy rövid animáción keresztül azt is bemutatja, hogyan történhetett az eset, hiszen az elöl haladó kamion egy vele szemben meggondolatlan előzést végrehajtó autó miatt kényszerült megállni, hogy elkerülje az ütközést. Kata azért vállalta az interjút, hogy a történetén keresztül felhívhassa az autósok figyelmét arra, hogy vezessenek óvatosabban, biztonságosabban.

Sokkoló részletek

Belenéztem a visszapillantóba, és a mögöttem levő teherautó egy szempillantás alatt tolt is be a másik alá. Ha kicsit is kisebb autóval lettem volna, nem élem túl” – mesélte Kata, a személyautó sofőrje a Magyar Közút videójában.

Edukáció

Az edukatív céllal készült videóval a Közút arra szeretné ráirányítani mindenki figyelmét, hogy egy aprónak tűnő mulasztás, meggoldolatlanság, egy rosszkor elindított manőver hogyan vezethet pár röpke másodperc alatt egy akár végzetes kimenetelű balesethez. Az ünnepek alatt várhatóan országszerte megnő majd a forgalom, így méginkább résen kell lenni útközben, higgadtan közlekedni és fokozottan figyelni a forgalmi helyzetekre. Fontos az is, hogy műszakilag megfelelően felkészített járművel induljunk útnak és utazás előtt tájékozódjunk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni az optimális útvonal megtervezéséhez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az interjú itt érhető el:

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Katasztrófavédelem