Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán.

Többször kereste a nőt

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bántalmazni kezdte

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta Gabriellát és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kinyomta mindkét szemét

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a Gabriella elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a nő meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A szomszédok segítettek

A szörnyű esetről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk Gabriella kiáltozására a szomszédok is figyelmesek lettek, azonnal a helyszínre siettek. A vádlott ekkor szökött el a helyszínről, ám a hatóságok pár napon belül elfogták.

Azonnal kórházba vitték

A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette. „A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja – írták a közleményben.

Eladná az otthonát

Gabriella egyébként azóta sem tudta feldolgozni a szörnyűségeket, ami érthető is, hiszen a szeme világát valószínűleg már sosem kapja vissza, így kislányát sem láthatja majd többé. A nő nemrégiben azt nyilatkozta, eladná az otthonát és külföldön kezdene új életet, akár a nevét is megváltoztatná.

Legfőbb támasza a testvére

A fiatal nő legfőbb támasza Róbert, a testvére, aki még arra is hajlandó lenne, hogy fél szemét a lánynak ajándékozza, ha az orvosok képesek lennének a szemátültetésre. A család bízik benne, hogy a tudomány még Gabi életében annyit fejlődik, hogy a nő láthassa majd a kislányát az esküvői ruhájában.

Rettegésben

Az egykori párja viselt ügyeiről azonban túl sokat tud, és hiába ül a Gengszter becenevű férfi letartóztatásban, Gabi folyamatosan retteg Gy. ismerőseitől. „Az egyik héten a távollétemben bementek az otthonomba és benzint locsoltak szét. Ez egyértelmű fenyegetés – mondta a Borsnak Róbert.

Erős gyógyszereket vett be

A történtek után Gabriella öngyilkosságot kísérelt meg.„Gabica csütörtökön sajnos egy egész üvegcse erős gyógyszert bevett. Ezt a vele élő édesanyánk időben észrevette, és szólt nekem. Két percen belül átértem hozzájuk, és mivel ápolóként is dolgoztam, tudtam, mit kell tennem” – árulta el testvére.

Nagy szerencséje volt

„Szerencsére rendelkezem az ehhez szükséges speciális készülékkel, ezért ki tudtam mosni a testvérem gyomrát. Ehhez keserűsót is itattam vele. Mind az 50 pirula kijött belőle, megszámoltam. Ha ennyi hatóanyag felszívódott volna, meg is állíthatta volna a húgom szívét!” – mondta Róbert. A család kórházba is bevitte Gabriellát, akinek be kellett feküdnie a pszichiátriára. 

Nevet változtatnak és elhagyják az országot

„Ki kell tartanom, hiszen magam is családapa vagyok, de kezdem úgy érezni, hogy elfogy az erőm. Már az is felmerült, hogy nevet változtatunk és elhagyjuk az országot” – mondta Róbert. A férfi nem a levegőbe beszél, ugyanis a minap a Facebookon is meghirdette otthonát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lakatos Gabriella – Forrás: RTL.