A 4 gyermekes családnak nem volt pénze feltölteni a gáz feltöltőkártyáját, ezért a kenyérsütővel fűtöttek. Emiatt tűz keletkezett a házban, amelybe belehalt egy 5 éves gyerek.

Halálos tűzeset

2019 februárjában tűz ütött ki egy családi házban Miskolcon, amelyet egy eltromos kenyérsütő okozott. A tűzben meghalt egy 5 éves kisfiú.

Feltöltőkártyával fizettek az áramért

B. G. S. 4 kiskorú gyermeket nevelt. A házban a gázkazán biztosította a fűtést, de mivel rossz anyagi helyzetben voltak, a gázért úgynevezett feltöltőkártyával fizettek.

A pénz azonban elfogyott a kártyájáról, és mivel azt feltölteni sem tudták, így a hideg téli idő miatt más fűtési módot alkalmaztak.

Kenyérsütővel fűtöttek

A gyerekek szobájában egy elektromos kenyérsütőt helyzetek el a földön, azzal fűtötték fel a szobát. Az elektromos eszközre azonban éjszaka rácsúszott a takaró, amelytől tűz ütött ki.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak” – koronavírusosnak hitték, pár óra múlva vakbélgyulladás miatt halt meg a 26 éves Ricsi

A nagy füst miatt nem tudott bemenni a szobába

A tüzet először a vádlott észlelte, aki felkeltette édesanyját, illetve próbálta menteni az ötéves gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bemenni a szobájába.

NE HAGYD KI! “Nem gondoltam, hogy az lesz az utolsó beszélgetésünk” – Ildikó után Zoltán is meghalt, miután megtámadta őket egy kos az erdőben

A gyermek a helyszínen meghalt

Közben egy járókelő is észlelte a tüzet, és értesítette a tűzoltókat. Próbálta menteni a házban lévőket is, de a kisgyermeket neki sem sikerült kihoznia. A gyermek olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fellebbezett a vádlott

B. G. S.-t a bíróság első fokon 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelyet 3 évre felfüggesztett. A vádlott élt a fellebbezés jogával, így az ügy másodfokon folytatódik.

Az ügyet jövő héten a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.

Kiemelt kép: illusztráció