Azt hitték koronavírus-fertőzött, közben vakbélgyulladásban halt meg egy 26 éves nyírségi férfi. Családja szerint súlyos műhiba történt.

A háziorvos küldte kórházba

Pranczu Richárdnak múlt csütörtökön kezdődtek a panaszai. Hirtelen lázas lett, a pisilés is fájt neki, ezért a háziorvos tanácsára kórházba vittük, ahol azt hitték, koronavírussal fertőződött meg.

A kórházban tesztelték

Az édesanyja szerint a kórházban tesztelték a fiút, „majd több óra után valakinek végre az eszébe jutott, hogy talán meg kellene vizsgálni”.

Nyíregyházára vitték a fiút

„Egy doktornő megnyomkodta a hasát, amitől fájdalmai voltak. Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak, ami Nyíregyházára vitte” – mondta a gyászoló édesanya.

Szintén Covid-ra gyanakodtak

A nyíregyházi kórházban szintén a Covid-osztályon helyezték el.

„Már járni is alig tudott szegénykém, az anyukájába kapaszkodott, a liftben pedig majdnem elájult” – mondta a Blikknek az apa. A férfi szerint megmérték a fia pulzusát, ami nagyon alacsony volt, de még ekkor sem gyanakodott senki más betegségre.

Ricsinek volt egy alapbetegsége

Ricsi mellékvesekéreg-elégtelenségben szenvedett, de ezt gyógyszerekkel kezelték. Az édesanya azt mesélte, hogy a kórházban alig tudta elérni, hogy beadják neki a naponta szedett gyógyszereit.

Egy napig vártak a kórház előtt a szülők

A szülők egész nap a nyíregyházi kórház előtt vártak, hogy valami információt kapjanak arról, hogy fiúk milyen állapotban van. Mivel látogatási tilalom van, így nem mehettek be.

A biztonsági őr szerint Ricsi jól volt

Az egyik biztonsági őr megsajnálta a szülőket és bement érdeklődni. Majd kijött és azt mondta, hogy nyugodtan menjenek haza, mert Ricsi állapotát stabilizálták.

„De éppen csak beléptünk a lakásba, amikor jött a hívás, hogy Ricsikém meghalt. Azt hittem, nyomban elemészt a fájdalom. Állítólag meg akarták operálni, de erre már nem került sor” – mondta a gyászoló édesanya.

Perforálódott a vakbele

A szülők szerint súlyos orvosi műhiba miatt kellett meghalnia a 26 éves vásárosnaményi férfinak.

„A zárójelentés szerint perforált a vakbele. Hogyan történhet meg 2020-ban, hogy ezt senki nem vette észre egész nap? Ha valaki alaposan megvizsgálja, még ma is élne a gyerekem. Pontosan tudom, hogy Ricsikét már semmi nem hozza vissza, de megnyugvás lenne a lelkemnek, ha kiderülne, hogy ki hibázott. Nem pénzt, igazságot akarok!” – mondta az édesapa.

A kórház is reagált

A kórház szerint a páciens koronavírus-fertőzésre utaló tünetei miatt a járványügyi előírások betartása kötelező volt.

„ A fertőzött vagy fertőzésgyanús esetek operálása elkülönített műtőben zajlik, a műtő előkészítése alatt azonban a beteget újra kellett éleszteni, ami sajnálatos módon nem sikerült, elhunyt. A beteg ellátása a szakma szabályai szerint történt” – írták.

Kiemelt kép: illusztráció