Meghalt az a férfi, akit egy hónappal ezelőtt támadott meg egy kos Veszprém megyében. Zoltán a szomszédjával sétált az erdőben, amikor rájuk támadt a hím birka. A támadás után Ildikó szinte azonnal meghalt.

Egy hónapja történt a támadás

A Kekvillogo.hu is megírta, hogy augusztus 26-án délelőtt két szomszéd, Ildikó és Zoltán,  egymástól függetlenül sétált fel a Veszprém megyei Szentgálon található erdőbe. Mindketten fát akartak gyűjteni.

Kiszabadult a karámból

Ildikóra és Zoltánra egy karámból kiszabadult kos támadt rá. A nő holttestére arccal lefelé találtak rá fél nappal a támadás után. Zoltán pár száz méterre feküdt tőle. Neki a combcsontja, medencecsontja és a bordája is eltört, a lába pedig a teste alá fordult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak” – koronavírusosnak hitték, pár óra múlva vakbélgyulladás miatt halt meg a 26 éves Ricsi

Egy járókelő találta meg a sérülteket

Egy gombászó férfi talált rá Ildikóra és Zoltánra, aki azonnal hívta a mentőket. A hangos szirénázásra a nő élettársa is felfigyelt, és amikor látta, hogy a tűzoltók, a mentők és a rendőrök az erdőbe sietnek, elindult ő is felfelé.

Az asszony családja összeomlott

Ekkor szembesült a borzalmas tragédiával: élettársáért, Ildikóért igyekeztek a megmentők, de akkor már nem élt. Ildikó családja a tragédia után összeomlott. Képtelenek voltak felfogni, hogy megtörténhet egy ilyen eset.

Zoltán súlyos sérüléseket szenvedett

Zoltán, a másik sérült, azonnal kórházba került, nagyon súlyosak voltak a sérülései. A baleset óta egyébként nem engedték haza.

„Nagyon hullámzó volt az állapota, leginkább a tüdeje nem bírta a megpróbáltatást. A bordatörés miatt alig kapott levegőt, ezért gyakran vissza is altatták, hogy ne erőltesse a levegővételt” – mondta a Borsnak a férfi testvére.

Nagyon sokat szenvedett

„Eleinte minden nap jártunk be hozzá kettesével, de a legvégén már így sem lehetett. Én mindig akkor kerültem sorra, amikor altatták, így akkor kommunikáltam vele utoljára, amikor az erdőben rátaláltam. Nem gondoltam, hogy az lesz az utolsó beszélgetésünk” – Árki Károly.

Egy hónapig feküdt a kórházban

Az 57 éves férfi egy hónapig feküdt a kórházba, amikor összeomlott a keringése. Az orvosoknak egyszer sikerült újraéleszteniük a férfit, de másodjára már nem. Szeptember 25-én meghalt.

A rendőrség nyomoz

Ildikó és Zoltán halálának okát a kostámadásban szerzett sérülések okozták. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A kos gazdája nemrég arról beszélt, hogy az állatot addig nem lehet levágni, míg nem zárul le a vizsgálat.

Kiemelt kép: illusztráció