Borzalmas tragédia rázta meg a Veszprém megyei Szentgál lakóit. Ahogyan arról a Kékfény is beszámolt egy kos támadt rá egy férfire és nőre, a nő a támadás után elhunyt.

Az elhunyt nő családja teljesen összeomlott. Augusztus 26-án, szerdán napközben Ildikó sétálni indult egy Szentgál közeli erdőbe, amikor egy felbőszült kos megtámadta, majd többször úgy felöklelte, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az elhunyt nő rokona elmondta, hogy a holttesttől nagyjából háromszáz méterre egy súlyosan sérült férfi feküdt a földön és többször segítségért kiabált. Ezt vette észre egy gombászó férfi, aki azonnal hívta a 112-t.

A kiérkező rendőröknek a súlyosan sérült férfi elmondta, hogy a délelőtt folyamán egy felbőszült kos megtámadta, többszöri ökleléssel sérüléseket okozott neki.

Az elsődleges adatok szerint a nő halála is az állat támadásával hozható összefüggésbe, közölte a rendőrség.A hangos szirénázásra a nő élettársa is felfigyelt, és amikor látta, hogy a tűzoltók, a mentők és a rendőrök az erdőbe sietnek, elindult ő is felfelé. Ekkor szembesült a borzalmas tragédiával: élettársáért, Ildikóért igyekeztek a megmentők, de akkor már nem élt.

Az elhunyt nő testvére és annak fia könnyek közt csak annyit tudtak mondani, hogy egyszerűen képtelenek felfogni, hogy ilyen morbid dolog megtörténhetett.

A helyszínelők sokáig dolgoztak, még kutyákkal is járták az erdőt. A rendőrök szerint a jószág egy közeli ingatlan területéről jutott az erdőben.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Forrás, Kiemelt kép: Deltahírek