Brutális kutyatámadás történt Balatonszemesen szerda este.

A vérengző eb, egy csau-csau rátámadt egy házaspárra, a gyermekükre, a nagymamára és a család kutyájára, egy yorkira is – számolt be róla a Blikk.

– Tegnap estig minden rendben volt, aztán elmentünk sétálni egyet a Széchenyi utcába és amikor tartottunk haza, rémálom ami történt velünk – mesélte Tünde. – Pár házra voltunk a szállásunktól, amikor az egyik udvarból kifutott egy vörös színű csau-csau kutya morogva elindult felénk, majd ránk támadt. Kiabáltunk, hogy a gazdája esetleg észlelje, mi történik, de az állat csak jött felénk. Másfél éves kisfiunk sétált közöttünk, őt az apukája felkapta az ölébe, az anyósom pedig a yorki kutyánkat vette fel. A megvadult kutya viszont kétlábra állt, megragadta Manót, a kiskutyánkat, majd elindult vele” – nyilatkozta a feleség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A hölgy anyósának kezét elvágta a póráz, amit ő azonnal elkapott, hogy menteni tudja az elragadott kiskutyáját. A csau csau elrántotta a nőt, majd elmondása szerint – feltehetően a pórázzal együtt – vonszolta magával. Tünde férje végül egy bottal kezdte ütni a vérengző ebet, ami a verésre elengedte a család kiskutyáját.

– Szegény Manó az oldalán és a hasán vérzett. Szerencsére belső sérülése nem történt, de össze kellett varrni a sebet, és azóta csak remeg, néz maga elé, nem kommunikál velünk, sokkos állapotban van, hiába szeretgetjük. Hazamentünk, majd biztonságba helyeztünk a kisfiunkat, hívtuk az állatorvost, ezután visszamentünk a helyszínre – folytatta a megrémült édesanya a likebalatonnak.

Mint kiderült, az állat gazdája egy holland férfi, aki letagadta, hogy az ő kutyája az utcán volt. A család szerint a férfiben semmiféle együttérzés nem volt.

A család a rendőrséghez fordult: az eb gazdája ellen veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

Kiemelt kép: Illusztráció