Ricsi májusban zuhant vagy ugrott ki egy fővárosi lakás ablakából. Az érdi focista fiú néhány nappal később belehalt a sérüléseibe. Hónapok múltán a tragédiáról beszélnek a szülei.

A KEKFENY.com is beszámolt róla, hogy Ricsi, a 17 éves fiú egy fővárosi házibuliban kiugrott az ablakon. A fiú napokkal később meghalt a kórházban.

Ricsi édesapja azt állítja, a boncolási jegyzőkönyv szerint a fiú tragédiáját nem a drog okozta.

„A fiunk nem papírozott, és nem az LSD ölte meg. Ezt a boncolás egyértelműen bebizonyította. Az más kérdés, hogy azon a bizonyos bulin piázhattak, és a kaposvári baráti kör – vagy nevezzük inkább bandának – megjelenése óta olykor füveztek. Ezúttal sem volt másként, de sem az ital, sem a marihuána nem okozhatott olyan állapotot, amitől a mi gyerekünk kiveti magát az ablakon – mondta a Blikknek az édesapa.

„Bennünket egyetlen cél vezérel, a fájdalmunk közepette végre szeretnénk tisztán látni, azt akarjuk, hogy kiderüljön az igazság, miért kellett eltemetnünk tizenhét évesen ezt a gyönyörű, jólelkű és tehetséges gyermeket…” – mondta László.

A gyászló édesapa rendszeresen kijár a temetőbe, és úgy beszél a fiához, mintha otthon lennének a nappaliban, és várnák a Fradi meccsét a tévében.

„Azon gondolkodom, hogy a szülők ebben a zavaros, értékeit vesztett, felbolydult és felgyorsult világban hogyan képesek felnevelni a gyermeküket. Mi mindent megadtunk a fiunknak. És most ne sok pénzre, csillogó-villogó életre gondoljon. Szeretetet kapott és figyelmet. No, meg a lehetőséget, hogy jó élete legyen. Ez is kevés volt. Ez sem volt elég ahhoz, hogy felnőtté váljon. Tudtam, hogy olykor iszik egy-két sört. De ez belefér. Azzal is tisztában voltam, hogy február óta az az átkozott fű is előkerült olykor-olykor. Februárban egy kaposvári bandába került, ne kérdezze, hogy hogyan. És ne kérdezze, hogy kik ezek…”

László a gyermeke halála óta nem néz futballt, nem nézi a tévét, nem megy emberek közé. Arra vár, hogy enyhüljön a fájdalom, s hogy kiderüljön az igazság.

László és Tímea ugyan pár éve elváltak, de továbbra is jóban vannak. Az édesanya úgy érzi Ricsi tragédiájának éjszakáján olyan sok felelőtlenség történt, mint valaki direkt csinálta volna.

„Amikor azon a hajnalon felhívott telefonon egy Bianka nevű lány, majd azt mondta, rosszul van a fiam, menjünk érte, mi autóba ültünk és elindultunk. Rossz címet kaptunk, mint ahogy a mentősök is. Érti ezt? Mintha direkt csinálták volna. Mintha szándékosan akarták volna azt, hogy máshová menjünk. Aztán, amikor a gyerekünk kizuhant az ablakon, nem is a bulizó társai, hanem egy boltos hívta a mentőt, ez is egészen megdöbbentő. Cserben hagyták a fiamat. Számomra ez egyértelmű. Másnap kijöttek a nyomozók hozzánk kutyával, drogot kerestek nálam is és a volt férjemnél is. Azóta sem tudjuk, mi történt valójában. A rendőrök úgy voltak vele, drogos buli. Önkívületi állapot, halálugrás. Nem hiszek benne. Az ügyvédünk fellebbezett, nem akarjuk, hogy lezárják az ügyet…” – mondta az egyetlen gyermekét elvesztő Tímea.

Kiemelt kép: illusztráció