Egy pillanat alatt fulladt meg az egyik Békés megyei idősek otthonában egy 73 éves asszony. Erzsike halálát a lángos okozta.

Lángost ettek vacsorára

Az Kötegyáni Önkormányzat által fenntartott intézményben a napokban egy idős néni állítólag épp a vacsorára szervírozott lángosból csemegézett, amikor félrenyelt egy falatot, amitől megfulladt.

Szülei sírjába temették el

A fájdalmas eset napokig szóbeszéd tárgya volt a faluban, hiszen mindenki ismerte H. Erzsébetet,  akit már el is temettek. Szülei sírjába helyezték örök nyugalomra. | Ezt is olvasd el! Elfogyott a család pénze, ezért a kenyérsütővel fűtöttek: meghalt egy 5 éves gyerek

Nyugtatókon élt

„Sajnos, nem volt véletlen, hogy Erzsike néni ilyen különös módon hagyott itt bennünket. Már hosszú évek óta nyugtatókon élt, nem mindig tudta, hogy éppen kivel beszél. Nagy élvezettel tudott enni, olykor gyorsan is, néha egyenesen habzsolt. Korábban is megesett már, hogy félrenyelt – osztotta meg a véleményét egy, a neve elhallgatását kérő egykori ápoló a Blikkel.

Nem indítottak vizsgálatot

A megrázó eset kapcsán sem Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, sem az intézményigazgató, Szalai Lászlóné nem rendelt el belső vizsgálatot, hogy kiderüljön, a pillanatok alatt lejátszódó fulladás miért végződött halállal – írja a Blikk.

A közelben lakik egy orvos

„Minden az ilyenkor előírt rend szerint, szakszerűen zajlott, a személyzet mindent megtett az idős néni életének megmentéséért” – mondta a polgármester.

 A település vezetője arról is beszélt, hogy miután a 73 éves asszony fulladni kezdett, azonnal hívták a nyugdíjasház közelében lakó orvost, valamint a mentőket.

A mentők sem tudtak segíteni

„Azonnal esetkocsit riasztottunk, a mentőegység 11 perc alatt ért a helyszínre, ahol már az intézmény egészségügyi személyzete megkezdte az újraélesztést, melyet a mentők átvettek. Sajnos a szakszerű ellátás ellenére sem lehetett megmenteni a beteg életét” – mondta Győrfi Pál az esettel kapcsolatban.

NE HAGYD KI! “Elismerem, hogy bűnt követtem el vele szemben, de szeretném magamhoz venni” – kisfiáért küzd az asszony, aki megszülte, majd magára hagyta a gyereket a patak partján

Kiemelt kép: illusztráció