Egy négyesfogat elszabadult lovai okoztak balesetet szombat délután Keszthelyen, egy autót is összetörtek a megvadult állatok – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megbotlott a ló

Egy feldíszített négyesfogat egyik lova a keszthelyi Bercsényi és Rózsa utca kereszteződésénél megbotlott és elesett, ezért a párjával együtt a hajtó kikötötte őket – mondta Takács Tivadar szóvivő az eset kapcsán.

Ezután megbokrosodott

Hozzátette: A másik két ló ezt követően bokrosodott meg, és a hajtóval együtt a hintóval vágtázni kezdtek Balatonszentgyörgy irányába.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nekimentek egy autónak

A hajtó igyekezett megállítani az állatokat, de azok a vágta során nekiütköztek a fogattal egy út szélén parkoló személyautónak.

Hosszan vágtáztak a városban

Az ütközés után még csaknem másfél kilométert vágtáztak, mire a hajtó a város határában egy kukoricaföldre irányítva meg tudta állítani a megbokrosodott állatokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Kutyák is megvadultak

Keszthelytől nem messze, Nagykanizsán kis híján belehalt a sérüléseibe az a férfi, akit két elvadul eb támadott meg idén januárban. A kutyáit sétáltatta egy nő, a Péterfai utcában lévő körbekerített futtatóba vitte ebeit, amikor egy, a környéken feltűnő macska miatt az kutyái megvadultak.

Elmentek a kutyafuttatóból

A zabolázatlan négylábúak nem csak zárt a kutyafuttatót hagyták el, de egy a környéken sétáló 82 éves helyi férfit is megtámadtak. Korábbi kutyatámadásokról a Kékfény.com portál is beszámolt.

Családokat kellett kitelepíteni

Legutóbb akkor írtunk Zala-megyéről hosszabban, amikor idén nyáron a nagy mennyiségű csapadék miatt Liszóban és Surdon víz alá kerültek az alacsonyabban fekvő házak, öt családot ki kell telepíteni.

Menteni a menthetőt

Akkor a környékről lezúduló esővíz teljesen elárasztotta Surd egy részét, ilyent emberöltő óta nem láttak. Mindenki mentette a menthetőt azzon az éjjelen.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció, nem Keszthelyen készült