A rendőrök munkáját többek között rendőrkutyák, polgárőrök, önkéntesek, és még a halőr is segítette, hogy megtaláljanak egy eltűnt 75 éves szakáldi férfit.

Eltűnt a bácsi

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság körözési eljárást indított 2023. július 3-án, mivel eltűnt egy 75 éves szakáldi férfi. Az idős ember a reggeli órákban ment el otthonról ismeretlen helyre, s mivel térben is időben kevésbé tájokozott, ezért félő volt, hogy veszély fenyegetheti. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrkutyával eredtek a nyomába

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársainak munkáját a rendőrkutya mellett a helyi polgárőrség tagjai, mintegy 20 helyi önkéntes, a helyi halőr és a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat öt munkatársa plusz három kutyával támogatta a kutatást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megtalálták

Az életmentő összefogás másnap 11 óra körül hozott megnyugtató eredményt, amikor a keresőcsapat Muhinál, a Hejő partján megtalálták a férfit, akit egészségügyi vizsgálata után családjához hazaszállítottak.

Túrázás közben kapott szívrohamot

Amint azt a Kékvillogó is megírta túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon még májusban – számolt be róla akkor a Katasztrófavédelem. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére. 

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel.

Egy középkorú férfi lett rosszul

A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul a Kéktúra útvonalán, majd összeesett.

Nehéz volt a mentés

A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette.

Januárban sérült meg

Egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki. A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni.

Eltörött a bokája

A mentők azonnal ellátták a sérültet, és kiderült, hogy az 51 éves nőnek eltörött a bokája. Emiatt kórházba szállították.

A kihűlés szélén állt

Idén, január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat. A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és a drónnal vettek részt a keresésben, derült ki a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebookon közzétett posztjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció – Forrás: police.hu