Csak quaddal tudták megközelíteni a katasztrófavédelem mentősei azt férfit, aki túrázás közben lett rosszul. A túrázó Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon szívroham miatt esett össze. A férfi csodával határos módon menekült meg: lényegében az egész útvonalon nincs térerő, kísérője mégis fel tudta hívni a 112-es számot.

Túrázás közben kapott szívrohamot

Túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon vasárnap este – írja a Katasztrófavédelem. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel.

Egy középkorú férfi lett rosszul

A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul a Kéktúra útvonalán, majd összeesett.

Nehéz volt a mentés

A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette.

Januárban sérült meg

Egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki. A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni.

Eltörött a bokája

A mentők azonnal ellátták a sérültet, és kiderült, hogy az 51 éves nőnek eltörött a bokája. Emiatt kórházba szállították.

A kihűlés szélén állt

Idén, január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat. A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és a drónnal vettek részt a keresésben, derült ki a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebookon közzétett posztjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció