Egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki.

Balul sikerült kirándulás

A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítséget kért

A szorult helyzetben lévő hölgy egy idő után már nagyon fázott, és végül telefonon kért segítséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Önkéntesek siettek érte

A mentők a Kékes alapítvány önkénteseit riasztották, akik azonnal a középkorú nő segítségére siettek. A hölgy már nem tudott lábra állni, így elkélt a segítség.

Speciális hordágyra tették

Az önkéntesek és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók speciális hordágyra tették, igy tettek meg vele több száz métert a sáros, csúszós talajon. A kerekes hordággyal biztonságos helyre szállították, ahol már a mentők már várták-

Eltörött a bokája

A mentők azonnal ellátták a sérültet, és kiderült, hogy az 51 éves nőnek eltörött a bokája. Emiatt kórházba szállították.  

Rendszeres riasztások

A téli időszakban rendszeresen riasztják a speciális mentőket az erdőben bajba jutott túrázók. A sérült, illetve eltévedt emberek komoly bajba is kerülhetnek, ha nem figyelnek oda.

Mindig készüljenek fel

A szakemberek azt ajánlják, hogy azok, akik ilyen időben is meglátogatnák az erdőt, ne siessenek túrázás közben, illetve mindig rendesen készüljenek fel a kirándulásra. Akkora távot válasszanak, hogy még sötétedés előtt vissza tudjanak érni a kiindulási pontra.

Lámpa és mobil

Ugyancsak hasznos tanács, hogy a túrázóknál mindig legyen zseblámpa, fejlámpa, feltöltött mobiltelefon és olyan cipő, amelyben biztonságosan tudnak haladni. Ha baj történik, mindenképpen hívják a 112-es számot – kérik a mentők.

Eltévedt emberek

Néhány órával a középkorú hölgy balesete után két nő tévedt el ugyanerre, a speciális mentők segítettek nekik. A közelmúltban pedig egy apa és egy fia tért le a turistaútvonalról, és besötétedett, mire megtalálták volna a helyes irányt – hallhattuk az RTL Híradó összeállításában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció