Vasárnap délután megszólalt a rendőrt megkéselő férfi ügyvédje. Mikófalvi Ádám elmondása szerint védence önként adta át a kést a kiérkező rendőröknek.

Kalapáccsal tört a szomszédra

A Kékvillogó.hu részletesen beszámolt arról, hogy január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a 11. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszúrta a rendőröket

Az intézkedés során a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyikük nem élte túl

A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, ő nem élte túl a támadást.

Elmegyógyintézetbe viszik

A 29 éves Baumann Péter rendőr megölésével gyanúsított Sz. Szilárdot őrizetbe vették. Mivel lőtt sebet szerzett, egy börtönkórházba akarták vinni, ám a sebe nem súlyos, ezért a Fővárosi Törvényszék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki fogva tartása helyéül 30 napra, ahol megvizsgálják, mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor, illetve mitől volt zavart.

„Máshogy zajlott az este”

Most Sz. Szilárd ügyvédje is megszólalt, elmondása szerint teljesen máshogy zajlott az a bizonyos este.

Aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott

„Védencem a letartóztatás tárgyában tartott ülésen vallomást tett. Elmondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. Nyilatkozata szerint a kést is ekkor vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet” – nyilatkozta az ügyvéd.

„Önként adta át a kést”

„A kést, védencem nyilatkozata szerint, a gyanúsított később önként átadta az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek” – tette hozzá.

Az események pontos feltárása következik

„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait” – fogalmazott Mikófalvi Ádám a Blikk cikkében.

Később fogja fel, mit tett

A szakember szerint a gyilkosok gyakran csak később fogják fel, hogy mit tettek, aki mégis tisztában van a következményekkel, az pedig abban bízik, hogy ha megszökik, elkerülheti a börtönbüntetést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Facebook.