Kiderültek bizonyos részletek a hajnali, tragikus kimenetelű vonatgázolás kapcsán. A fiatalok a vasúti átjáró korlátjára mászhattak.

Elsodorhatta őket egy szerelvény

A jelekből arra lehet következtetni, hogy a fiatalok együtt italoztak a vasúti átjárónál. Erről árulkodik egy hátra hagyott üveg bor és egy fekete színű hátizsák. A Kékvilogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felmászhattak az átjáró korlátjára

A fiatalok az átjáró korlátján iszogathattak, és vélhetően figyelmetlenek voltak. Amikor a vonat érkezett, hajnalban elgázolta őket. A MÁV szóvivője elmondta a Tv2 riportjában, hogy akkor is bekövetkezhet tragédia, ha csak túl közel van valaki egy elhaladó szerelvényhez.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elsodró hatás keletkezhet

A szakértő elmagyarázta, hogy ahogy a vonatok közlekednek, tolják maguk előtt a levegőt, ilyenkor pedig keletkezhet egy elsodró hatás. A szakmabeliek elsodrási határnak nevezik azt a szakaszt, ami fel is van festve a peronokon. Ezért is életveszélyes a biztonsági sávon belül tartózkodni akkor, amikor vonat érkezik vagy amikor megállás nélkül áthalad egy szerelvény a vasúti vágányokon.

Könnyen a vonat alá lehet esni, ha valaki nem tart kellő távolságot a vonattól

A szóvivő elmondta, ha valaki túl közel merészkedik egy mozgó szerelvényhez, akkor felbillenhet, elveszítheti az egyensúlyát. Ennek következtében bárki eshet úgy, hogy abból tragédia lehet.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem vette észre a vonat vezetője a balesetet

Nem a mozdony elé estek a fiatalok, ezért a vonat vezető nem is vette észre a balesetet. Továbbhaladt, élettelen testüket egy másik mozdonyvezető észlelte a sínek mentén. Még jelenleg is vizsgálják, hogy melyik vonat gázolhatta el a két fiatalt.

Átvizsgálták a vonatokat

Minden hajnalban arra közlekedő vonatot átvizsgáltak, hogy kiderítsék: melyik gázolhatta el a fiatalokat. Személyi gázolásra utaló nyomokat azonban egyik szerelvényen sem találtak, így továbbra is van még tisztázatlan pontja a balesetnek.

Itt történt a baleset

A szerencsétlenség a Pongrácz út és a Kerepesi út kereszteződésénél történt, egy vasúti felüljárónál. A Tv2 riportja szerint a közeli töltésen a sínekre másztak, majd együtt ittak a vasúti hídon. Minden bizonnyal figyelmetlenek voltak, így sodorhatta el őket egy arra közlekedő vonat.

Hajnalban történhetett

A szörnyűség hajnalban történhetett, ám a rendőrség csupán 7:19-kor kapott bejelentést. Ez a különbség abból fakad, amit már fent leírtunk: a balesetben érintett mozdonyvezető nem észlelte, hogy mi történt. A mentősök már nem tudtak segíteni a fiatalokon.

Ez történik most

A rendőrség a tragédiát közigazgatási eljárásban balesetként vizsgálja. A 24.hu megkeresésére a BRFK közölte, sem bűncselekmény, sem az nem merült fel, hogy valaki szándékosan lökte volna a fiatalokat a vonat elé. A Kékvilogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Máthé Zoltán