Az új hét is vasúti gázolással indult: halálra gázolt két embert a vonat a fővárosi Kerepesi úti felüljáró közelében.

Két holttestet találtak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy hétfő reggel 7.19-kor érkezett a bejelentés, miszerint egy 20 körüli férfi és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Folyik az adatgyűjtés

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, jelenleg még folyik az adatgyűjtés az ügyben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy vágányon haladnak a vonatok

A rendőrségi helyszínelés miatt a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani.

Fennakadások

A Mávinform azt közölte a Facebook-on, hogy több járatuk is rövidített útvonalon, vagy egyáltalán nem közlekedik.

Egy gyermek és egy nő halt meg

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról a sokkoló tragédiáról, ahol eddig tisztázatlan okból és körülmények között csütörtökön, a Baranya megyei Sásdon, a Temető utcai vasúti átjáróban egy személyautó és egy vonat összeütközött. A baleset során az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Fekete hét a MÁV-nál

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, tragédiák árnyékolják be az elmúlt napokat a hazai vasút közlekedésben: tíz nap alatt tízen vesztették életüket vonatgázolás miatt. 

Gázolás Fótújfalunál

Szerdán délelőtt a Vácról a Nyugati pályaudvarra 10:36-kor elindult vonat Fótújfalu megállóhelynél ütött el egy embert. Az első információk szerint a vonat elé lépett az áldozat. 

Tragikus hétvége

November második hétvégéjén összesen három ember szenvedett halálos balesetet vasúti átjárókban. Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés közelében. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó.

Galgahévízen és Pilisvörösváron is baleset

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A szerencsétlenül járt személy a helyszínen életét vesztette.

Száz méter a féktávolság

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket, mint tavaly. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció