Szerelemféltés állhat a hátterében annak a gyilkossági kísérletnek, amely egy borsodi kistelepülésen történt. A férj úgy gondolta, a felesége megcsalta őt, ezért eltervezte, hogy megöli. A balkezes férfi, betegsége miatt a jobb kezét használva, egy konyhakéssel a nyakán többször megszúrta a nejét. A szúrások gyengék voltak, így a nő „csak” 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Lebénult a bal keze

A vádirat szerint az 58 éves férfi egy borsodi kistelepülésen lévő családi házukban élt a feleségével. 2020 februárjától egy betegség következtében a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni, s mivel korábban ez volt a domináns keze, innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindent kitervelt

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte megcsalta, és emiatt több vita is volt közöttük. Eltervezte, hogy megöli az asszonyt, ezért 2022 februárjában, az egyik este magához vett egy 30 centi hosszúságú konyhakést.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Párna alá rejtette

A férfi a szúró- és vágóeszközt közös hálószobájukban a párnája alá rejtett, majd elaludt.

Nyakon szúrta feleségét

Másnap reggel a felesége felébresztette a férfit, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba. Ekkor a férj elővette a konyhakést, amellyel a fekvő sértettet nyakon szúrta.

Védekezett az asszony

A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától a vádlott kezét, aki a nyakán és a hátán újból többször megszúrta.

El tudott menekülni

A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy kimenekült a szobából, majd a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott.

Szúrt, metszett sérülések

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el. A vizsgálatok szerint az életben maradása annak köszönhető, hogy a vádlott a jobb kezével nem tudott kellően nagy erővel szúrni – írta az ügyészség.

Öngyilkosságot kísérelt meg

A férfi a cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg: a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott 8 napon belül gyógyuló, szúrt sérüléseket.

Fegyházat kér az ügyészség

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció