Egy józsefvárosi bankfiókban kezdődtek az események, maga a rablás már egy villamosmegállóban történt.

Tavaly tavasszal történt

2021. április 13-án délután egy józsefvárosi bankban egy 35 éves nő régi bankjegyeket szeretett volna beváltani. A pénztáros azonban közölte a hölggyel, hogy ezek már túlságosan régiek, így erre nincs már lehetőség. A bankban volt egy 77 éves férfi, aki fültanúja volt az esetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi segíteni próbált

Az idős férfi felajánlotta, hogy a régi bankjegyeket névértéken felül megvásárolja. Ezt a nő el is fogadta. A bank előtt akarta átadni a sértett az ezer forintot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ekkor támadásba lendült a nő

A nő azonban az idős férfi kezében lévő 20 ezer forintos bankjegyet szerette volna inkább megkaparintani. Az ezrest átadta a nőnek, a többit viszont a kabátja zsebébe tette. A sértett elindult a villamosmegállóba.

A nő követte őt

Annak ellenére, hogy a férfi felszólította a nőt, hogy hagyja békén, ez nem vezetett eredményre. Amikor a megállóba értek, a nő kivett a sértett kabátjának zsebéből 10 ezer forintot valamint egy bankkártyát is. Az idős férfi segítségért kiáltott.

Dulakodásba torkolltak az események

A férfi megragadta a nő ruháját, és vissza akarta szerezni az értékeit. A nő viszont dulakodni kezdett, és még több értéket próbált meg kivenni a sértett ruházatából. A támadó ellökte a sértettet, így akarta megtartani a megszerzett értéktárgyakat.

Ez történt ezután

A sértett idős kora miatt nehezebben tudta megtartani az egyensúlyát. A lökés után megütötte magát az aluljáróba vezető lépcső mellett található korlátnak esve, végül a földre rogyott. Támadója ezt kihasználva elmenekült a helyszínről.

Ezek is érdekelhetnek!

Súlyos sérülést szenvedett a férfi

Az idős férfi a kirablása során súlyosan megsérült. Nyolc napon túl gyógyuló combcsonttörést szenvedett.

Ezzel vádolják a nőt

A támadót a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség időskorú sérelmére elkövetett rablással és súlyos testi sértés bűntettével vádolják. Ezen felül készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésével is gyanúsítják. Végrehajtandó börtönbüntetésre és tízezer forint vagyonelkobzásra számíthat a nő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A cselekményről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív