Mostanra eldőlt: hiába fellebbezett Herczeg Zoltán enyhébb kényszerintézkedésért és szabadlábra helyezésért, már bizonyos, hogy a rácsok mögött kell töltenie az idei ünnepeket.

Február 23-ig rács mögött marad

A drogkereskedelem gyanújába keveredett ismert divattervezőt, Herczeg Zoltánt egy társával együtt tartóztatták le még októberben. A bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését, és szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt február 23-ig meghosszabbította Herczeg előzetes letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Októberben fogták el

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogták el a divatgurut és egy társát Budapest 4. és a 13. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kereskedelem miatt is nyomoznak

Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.

Kettőtől nyolc év

Amennyiben Herczeget bűnösnek találják kábítószer-kereskedelem vádjában, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Tartják benne a lelket

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy az ismerősei próbálják tartani a lelket Herczeg Zoltánban. Herczeg egyedül tartózkodik a cellájában, és van ideje arra is, hogy végiggondolja az elmúlt időszak eseményeit. Az ismert divattervezőt lesújtották a történtek, amiatt pedig még csalódottabb, hogy olyan valaki árulhatta el, akit a barátjának hitt. 

Csalódott a divattervező

„Rettenetesen csalódott, és nagyon rosszul érzi magát odabent” – árulta el a Blikknek Herczeg Zoltán egyik jó barátja, aki szerint a divatguru újra és újra végigpörgeti magában az elmúlt hetek eseményeit, és egyre több fájdalmas következtetésre jut.

Megbízott benne

A divattervező elsősorban amiatt bánkódik, hogy az az illető dobhatta őt fel, akit évekig a barátjának hitt. Úgy egy évtizede ismerik egymást, és ugyan Zoli igazi barátai közül többen is figyelmeztették, hogy vigyázzon vele, mert kétes híre van, bízott benne.

Rávette a vásárlásra

Utólag lett gyanús neki is, hogy ez az illető erősen győzködte, hogy vásároljon tőle, mert később már nagyon drága lesz az anyag. Egy ideje mindenáron próbálta rávenni őt a vásárlásra, és Herczeg most úgy gondolja, hónapok óta figyelhették őket, és arra várhattak, mikor bólint rá a vásárlásra.

Ügyvédi csapat dolgozott a kijutáson

A divatguru szeretne minél előbb kikerülni a börtönből, ezen már egy kisebb ügyvédi csapat dolgozik. Herczeg Zoltánt sokan ismerik és szeretik, többen szeretnének segíteni neki, és ebben a helyzetben minden támogatás jól jön.

Nem követte el

A rácsok mögött ülő hírességet az is bántja, hogy olyasmiért tartóztatták le, amit nem követett el. Aki ismeri, tudja, hogy eszében sincs kábítószerrel kereskedni – tette hozzá Herczeg ismerőse. A divattervező a kihallgatása során a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán. Fotó: archív