Az építkezések és felújítások során, legyen szó családi ház , kerti tároló, kocsibeálló, előtető építéséről vagy tetőfelújításról, esetleg egyéb javítási munkálatokról, gyakran alkalmazunk különböző faanyagokat. 

A faanyagok, burkolatok rögzítéséhez azonban szükségünk van további kiegészítőkre, illetve favédelmet biztosító szerekre is.

A csavarfajták 

A csavarok olyan összekötő elemek, amelyekből általában nagyon sok fogy, ha valamilyen építési, javítási, felújítási vagy barkácsolási tevékenységet végzel. Ezért ezeket nem is darabra, hanem különböző kiszerelésű csomagokban veheted meg. 

Mivel számtalan típusuk létezik, fontos, hogy a munkálatokhoz optimális anyagú, kialakítású, méretű csavart vásárold meg. Ezeket megtalálod a Káplár fatelep egyéb anyagai között is. 

Nézzük, melyek a leggyakoribb csavarfajták:

  • Leggyakrabban használt facsavar a forgácslapcsavar, hiszen nagyon sokféle faanyaghoz alkalmazható.
  • Speciálisabb csavar például a burkolólaprögzítő csavar, amelyen maróbordák biztosítják a csavarfej süllyesztését a fába.
  • A platócsavar – ami süllyesztett fejű, önfúró lemezcsavar – a faelem fém fogadószerkezethez való rögzítésére alkalmas.
  • A gyorsépítő csavar, úgynevezett tányérfejű csavar, amelyet ácsszerkezetek, natúr faszerkezetek, télikertek, fa játszótéri elemek összeszerelésére használhatunk. Lapos, nagyfejű, önmetsző, nagy szilárdságú csavar, amely 40 fokos elhajlást is megenged. 

Hatékony favédelem

A faanyagokat a hosszú élettartam érdekében célszerű ellátni gomba- rovar- és penész elleni védelemmel. A Bochemit QB Hobby nevű fungicides rovarirtó szer például kiválóan véd a fapusztító rovarok és gombák, valamint a penész ellen. 

Csak olyan faanyagok esetében alkalmazható, amelyek nem érintkeznek közvetlenül az ivóvízzel, élemiszerrel, állati takarmánnyal. Bútorok és gyermekjátékok készítésére használt faanyagokat sem szabad ezzel a szerrel kezelni. 

Szegek és vasanyagok

A faanyagok rögzítéséhez szükséged van különböző szegekre, amelyek lehetnek általánosabb felhasználásúak, mint például a huzalszeg, vagy speciális termékek, mint például a fogópár összekötő csavarok, vagy a horganyzott menetes szárak. A rögzítéshez indokolt lehet különböző alátétek, összekötő elemek használata is.

Szigetelőanyagok

A fa- és fémszerkezetű házak építése során szükséged van hőszigetelő anyagokra is, amelyek általában üveg- vagy kőzetgyapotból készülnek. Gyakran szigetelik velük a mennyezetet, hogy megtartsák a meleget. Ezek nemcsak jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, hanem kiváló hangszigetelést is biztosítanak. Használatukkal sokat spórolhatsz az energiaszámládon.

Amennyiben bővebb információt szeretnél kapni a rögzítő elemekkel, favédő szerekkel vagy szigetelő anyagokkal kapcsolatban, érdemes tájékozódnod a Káplár fatelep weboldalán.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.