A Fővárosi Törvényszéken tárgyalják annak az amerikai-brit-magyar állampolgárnak az ügyét, aki a francia férfi halálát okozhatta.

Ez történt korábban

2020. február 7-én este alkoholos italokat fogyasztott nagyobb mennyiségben az az amerikai-brit-magyar állampolgár, akit a halált okozó támadással vádolnak. Azért tartózkodott Magyarországon, mert a rokonait látogatta meg. Hajnalban indult haza ittasan. A Kékvilllogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rátámadt az áldozatára

A férfi nem tisztázott, hogy milyen előzményeket követően, de odafutott egy francia férfihoz. Kétszer arcon ütötte, majd egy kés segítségével sebet ejtett az áldozat szíve tájékán. Ezután a támadó elfutott a tett helyszínéről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az áldozat nem élte túl

A francia fiatalember olyan sebet szerzett, hogy még a helyszínen életét vesztette. A vádlott a keddi előkészítő ülés során nem akart nyilatkozni a bűnösségéről. Ugyanakkor a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le.

Így döntött a bíróság

A bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta a bíróság az ügyet. A Fővárosi Törvényszék a vádlott kihallgatásával kezdte a tárgyalást. Az eljárás jövő év március 1-jén fog folytatódni, elmeorvosi szakértők bevonásával.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem volt még büntetve

2021-ben a Fővárosi Törvényszék azt írta, hogy a támadónak korábban még nem gyűlt meg a baja a törvénnyel. Mivel az esetnek különösebb előzménye nem volt, valamint a cselekményt “céltalan jellegűnek” aposztrofálták, így feltételezhető, hogy kóros elmeállapot állhat fenn, legalábbis az indokolatlan agresszió erre enged következtetni. A férfi akkor azt állította, bipoláris zavara van, a tengerentúlon pedig alkoholproblémái miatt kezelték.

Hamar elfogták a támadót

Az 5. kerületi támadás vádlottját a tett elkövetése után néhány órán belül elfogták. Egy Múzeum körúti lakásban találták meg a 26 éves elkövetőt. Az elfogására kapcsán készült videót cikkünk végén megtekintheted.

A két férfi nem ismerte egymást

Áldozatát nem ismerte a támadó, aki csak annyival indokolta a tettét, hogy rossz napja volt. Védője akkor arra kérte a bíróságot, hogy rendelje el a férfi előzetes kényszergyógykezelését. A bíróság ugyanakkor azt állapította meg, hogy nincs olyan dokumentum, amiből következtetni lehetne arra, hogy feltétlenül indokolt az orvosi kezelés.

A születésnapja alkalmából utazott az áldozat Budapestre

A 25 éves francia férfi három napra utazott hazánk fővárosába, hogy itt ünnepelje meg a születésnapját. Erre vasárnap került volna sor, ám az áldozat ezt már nem érte meg. A menők ugyan amint megkapták a bejelentést, hogy egy férfi fekszik a földön a Ferenczy István utcában, a helyszínre siettek, ám az életét már nem tudták megmenteni. A Kékvilllogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A támadó elfogása kapcsán készült felvétel

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív