Megjött a hideg idő, egyre gyakoribb a szél, az eső. A kisbabákat azonban ilyen körülmények között is ki kell vinni a szabad levegőre. A babakocsis sétáláshoz érdemes különböző kiegészítőkkel készülni. Mutatjuk, miknek veheted nagy hasznát!

Babakocsira esővédő

A babakocsis sétákra minden szülő alaposan felkészül, hiszen a napi mozgás, a friss levegőn lévő pihenés sosem maradhat el, ha esik, ha fúj. Ősszel és télen kicsit nehezebb a dolguk az anyukáknak, apukáknak, hiszen meg kell védeniük a gyermeküket – és magukat is – az esőtől, hótól.

Erre a célra több kiegészítőt is beszerezhetsz: egy ismert bababolt, a Baby Lion esővédők és babakocsi-kiegészítők kategóriájában számos olyan kelléket találsz, melyet hasznosíthatsz rossz idő esetén. Közülük az egyik legnépszerűbb a babakocsira szerelhető esővédő, mely megvédi a babát az őszi időjárás viszontagságaitól.

Az esővédő egy műanyagból készült, átlátszó huzat, amelyet a sportbabakocsira kell feltenni, ha rossz az idő. Legtöbbször tépőzárral rögzíthető. Anyagának köszönhetően lecsurog róla a víz, így nem fog megázni a gyerkőc séta közben.

A babakocsi kiválasztásakor érdemes gondolni az esővédőre is, mert nem mindegy, milyen a babakocsi típusa: lapra vagy esernyőre csukható-e. Általában ez a kiegészítő mózeskosárhoz és hordozóhoz is jó.

Az esővédő további előnyei

Az esővédőket úgy alkották meg, hogy segítsék, ne pedig gátolják a napi sétát. Fontos jellemzőjük, hogy átlátszóak, így ha esővédőt teszel fel a babakocsira, az nem fogja zavarni a picurt a napi séta során: nyugodtan nézelődhet alatta, és te is rálátsz a gyerekre.

Mindegyik esővédőn találhatók szellőzőrések, így nem kell tartani attól, hogy bepárásodik alatta a levegő. De nem fog fázni sem alatta a gyerkőc, hiszen a fóliák az oldalukon gumírozottak, nem fúj be alattuk a szél.

Az esővédők könnyen felhelyezhetők és eltávolíthatók. Egy boltba betérve azonban nem kell levenni az esővédőt, hiszen a babát nem fogja zavarni, ha alatta pihen egy kicsit.

Amire viszont ügyelni kell: az esővédőt a használat után mindig alaposan el kell törölni, meg kell szárítani, és csak úgy szabad eltenni, különben bepenészedhet. Amikor nincs rá szükség, kicsire összehajtva tárolható a babakocsira szerelt tárolóban vagy a pelenkázótáskában, hogy mindig kéznél legyen.

További hasznos kiegészítők hideg idő esetén

A Baby Lion szakáruházban más babakocsi-kiegészítők is kaphatók az őszi-téli sétákhoz. A babáknak meleg bundazsákot is lehet rendelni: ezek használhatók autósülésekhez, szánkókhoz és babagondolákhoz is, vízállóak, és nagyon jól szellőznek.

Anyukák számára praktikus eszköz a szőrmés kézmelegítő, melyet a babakocsik fogantyújára kell felhelyezni. A bundazsákokkal megegyező színben kaphatók, így egy tökéletes szett jöhet létre.

Ezek a babakocsi-kiegészítők mind azt a célt szolgálják, hogy a hideg időben is öröm legyen a séta a baba és a mama számára is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.