Az ajándékozásnak már különleges hagyománya van szerte a világon, s az egyes közösségeknek, családoknak is megvannak a maguk szokásai. Persze ha már túl vagyunk jó néhány ajándékozáson, akkor nem is olyan könnyű újat felmutatnunk. De az is előfordulhat, hogy nem ismerjük kellően az illetőt, akinek kedveskedni szeretnénk, emiatt szintén kihívásokkal kell szembenéznünk.

A következő cikkben most utánajárunk, hogy mikor, mit illik adni, és hogy milyen lehetőségeink vannak.

Ajándékozás alkalomhoz illően

A tökéletes meglepetés kiválasztása nem egy egyszerű feladat, hiszen a különféle alkalmak, életkorok és kapcsolati rendszerek más-más jellegű ajándékokat igényelnek. A Designmarket ajándék ötletekkel megspékelt kínálatában olyan termékekkel is találkozhatunk, amelyek bármilyen esetben megállják a helyüket. 

De mi alapján válasszunk ajándékot? Először is legyünk tisztában azzal, hogy milyen alkalomra keresünk meglepetést, valamint ajánlott többet megtudni a megajándékozni kívánt személy érdeklődési köréről, napi rutinjáról és stílusáról.

Az sem utolsó, hogy milyen alkalomra vennénk ajándékot. Karácsonyra például a karácsonyi ajándéktárból válogathatunk, míg a születésnapokon inkább a személyiségre érdemes a hangsúlyt helyezni. Az évfordulós meglepetések esetében pedig a különleges, a közös pillanatokat felidéző tárgyak jöhetnek szóba.

Amikor valami személyeset szeretnénk adni…

A személyesebb ajándékok közé azok a darabok tartoznak, amelyek valóban igazodnak egy egyén életstílusához. Vannak olyan emberek például, akik kávén és teán élnek. Nekik ideális lehet egy egyedi kávés utazóbögre szett. 

Ezek a termékek háromféle méretben és több színváltozatban is elérhetők, ráadásul élelmiszeripari minőségű rozsdamentes acélból készülnek, amelyet kerámiabevonat véd belülről. Semmilyen ízanyag nem oldódik ki a bögrék falából, s kiemelkedő a hőszigetelő képességük. 

Hasonlóképpen jó elgondolás lehet még egy ékszertartó állvány, mez alakú képkeret, benne a kedvenc focista, művész által aláírt pólóval vagy egy boros szett.

Ajándékok pároknak

Minden egyes évforduló során megünnepeljük a szerelmet, az egymás iránti tiszteletet. Ez egy olyan alkalom, ami mindig különleges, így a meglepetésnek szintén annak illik lennie. 

Talán a legmegfelelőbb tárgy erre az alkalomra egy fényképtartó, amely többet mond minden szónál. Persze nem éppen a hagyományos darabokra gondolok. Elterjedtek már a csipeszes megoldások, de számos 3D keretet is beszerezhetünk. Akadnak olyan változatok, amelyek segítségével montázs készíthető, így akár szerelmünk történetét is elmesélhetjük képekben.

Mindig van megfelelő ajándék, hiszen aki keres, az talál. Ma már sok-sok produktum lakásdekorációs elemként egyaránt funkcionál. A Designmarket lakberendezési weboldalának kínálatából még te is ihletet meríthetsz. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.