Felfegyverkezve fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban. Az elkövető késsel és pisztollyal akarta elintézni az ügyeit, a rendőrök elfogták.

Fegyverrel érkezett

Egy éles eszközzel és egy pisztollyal a kezében érkezett egy férfi ügyet intézni a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, közölte az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ott dolgozott

Juhász Marianna tájékoztatása szerint a férfi, aki korábban két éven át alkalmazottja volt a polgármesteri hivatalnak, felfegyverkezve lépett be az épületbe. A fenyegetőző férfinál kés és pisztoly is volt.

Eljutott a titkárságra

Helyismeretét kihasználva a tettes eljutott a polgármesteri titkárságra, ahol azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli a polgármestert és vele együtt a teljes városvezetést. A fegyveres elkövető azzal is fenyegetőzött, hogy végez a járási hivatal vezetőjével is.

Még az öngyilkosságra is felkészült

“A kiskorú gyermekét egyedül nevelő, több, rendszeresen folyósított segélyben és támogatásban részesülő elkövető azt mondta, arra is felkészült, hogy önmagával is végez” – tette hozzá a sajtóreferens.

Ráfogta a fegyvert a városrendészre

Juhász Marianna kiemelte, hogy a polgármesteri titkárság egyik munkatársnőjének rövid időre sikerült megnyugtatnia az indulatos férfit, aki ráfogta a fegyverét a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészére. Ezután az intézmény egy másik dolgozója el tudta venni tőle a kést.

Riasztották a rendőröket

Ezt követően értesítették a rendőröket, akik szinte azonnal a helyszínre értek és lefegyverezték a fenyegetőző férfit. Az egyenruhások végül a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra vitték az elkövetőt.

Ez is érdekelhet

Eljárás indult ellene

Az esetről Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője annyit közölt: az elfogott 46 éves helyi lakos elszámoltatása folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke