9 év börtönre ítélték azt a nőt, aki otthonában szülte meg negyedik gyermekét, majd egy műanyag galacsinnal megfojtotta. A csecsemő holttestét pedig saját udvarában elégette. A szülés utáni nyomokat egyik lányával takaríttatta el. Az asszonytól a bíróság megvonta 3 gyermeke szülői felügyeleti jogát is.

4 gyermeket neveltek együtt

A nő 2008-ban kötött házasságot a férjével, akivel közösen nevelték a három közös és a nő első házasságából származó gyereket. A legidősebb lány nem volt jóban a nevelőapjával, ezért ahogy betöltötte a tizennyolcadik életévét már másnap a vőlegényéhez költözött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tagadta a terhességét

Az asszony férje gyakran fogyasztott alkoholt, ami miatt többször volt veszekedés a családban, melynek során a nejét bántalmazta is, ezért megromlott a kapcsolatuk. Ennek ellenére az asszony teherbe esett a férjétől, azonban várandósságát hízékonyságára hivatkozva a kezdetektől tagadta, lakókörnyezetében és a munkahelyén is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik szobában szülte meg gyermekét

Az asszony ötödik gyermekének születése 2019 december 9-én este tizenegykor indult meg. Ekkor a nő az éjszakát nem a gyermekei mellett, hanem a ház egy távolabbi szobájában töltötte, ott vajúdott és hajnal öt óra körül élő, egészséges, ép, fejlett, életképes fiúgyermeket szült.

Szemeteszsákba tette a csecsemő testét

Hogy ne derüljön ki a kisfiú létezése, és hogy a pici ne tudjon felsírni, a nő galacsint formált a korábban odakészített műanyag szemeteszsákból, majd lenyomta az újszülött torkán, hogy elzárja a légutakat. A csecsemő testét ekkor becsomagolta egy takaróba, majd szemeteszsákba, a szüléshez használt véres törölközőket és a szülés során keletkezett egyéb nyomokat pedig egy másik szemeteszsákba rakta.

A lányával takaríttatta ki a lakást

Reggel az asszony férje munkába, két leány gyermeke iskolába ment, míg a harmadikat otthon tartotta, arra kérve őt, hogy segítsen neki takarítani. Ezt követően az asszony a lányával takaríttatta ki a lakást. A véres törölközőket rejtő fekete szemeteszsákot a lányának kellett elpakolnia egy ruhás szekrénybe, és egyéb takarítási munkákat is kellett végeznie.

Máglyára tette a holttestet

Másnap, amikor minden családtag távol volt a háztól, az asszony máglyát rakott az udvaron, hogy elégesse a holttestet, azonban az nem égett el maradéktalanul, mert beesteledett és a nő eloltotta a tüzet. A csecsemő maradványit az asszony újból becsomagolta egy jutazsákba, azt egy vödörbe, majd ezeket az udvaron egy szekrénybe rejtette, amit lomokkal eltorlaszolt. A nyomozó hatóság december 18-án találta meg a holttestet.

Nem tudta a lány, hogy testvére maradványait takarítja el

Az asszony lánya, aki a takarításban segédkezett, azon a napon nem tudta meg, hogy szülést követően kell takarítania, illetőleg azt, hogy a szülési nyomokat rejtő szemeteszsákot tette el a szekrénybe az anyja utasítására, azonban a későbbiek során, életkorából adódóan megértette a történteket és a saját cselekményével kapcsolatban lelkiismereti válságot él meg. Az asszony ezzel súlyosan veszélyeztette a gyermeke egészséges lelki, erkölcsi fejlődését.

Nagyon megbánta, amit tett

Az asszony sem a cselekmény elkövetésekor, sem a terhesség alatt nem szenvedett az elmeműködés olyan kóros állapotában, mely képtelenné tette, vagy korlátozta volna cselekménye következményeinek felismerésében, vagy e felismerésnek megfelelő cselekvésben. A döbbenetes bűncselekményt elkövető asszony gyakorlatilag végigsírta az egész perbeszédet, az utolsó szó jogán pedig azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket.

Enyhítő körülmény

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a szüléssel együtt járó speciális testi, lelki állapotot, amelyben a nő az ölési cselekményt elkövette, valamint a szűkebb és tágabb lakókörnyezetének az asszonnyal szemben tanúsított, kifogásolható erkölcsi magatartását, s az elkövető büntetlen előéletét és ténybeli beismerését.

9 évet kapott

A nőt most kilenc év börtönre, és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék. Az asszony és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős. F. S. K. és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Eltiltották a szülői felügyeleti jogtól

F. S. K. -nak megszüntették a szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában, valamint eltiltották minden olyan foglalkozástól és  tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával foglalkozhatna. Emellett kötelezték a  741 ezres bűnügyi költség megfizetésére is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció