Ittas vezetés miatt indult eljárás a rendőrségen, miután az Edda dobosa, Hetényi Zoltán besörözve szenvedett balesetet még május végén az Üllői úton. A zenész jogsiját azóta bevonták, és mint kiderült, Hetényi nem is biztos, hogy csak két korsó sört gurított le a vezetés megkezdése előtt.

Letarolta a kerítést

Mint ismert, május végén ittasan letarolta a budapesti Népligetnél épülő kézilabdacsarnokot körülvevő ideiglenes kerítést az Edda dobosa, Hetényi Zoltán. A zenész a baleset következtében teljesen szétzúzta az autóját, de az eset során szerencsére nem sérült meg senki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bevonták a jogsiját

Hetényi Zoltán vezetői engedélyét azóta bevonták, és az is kiderült, hogy az alkoholszintje a középérték felső határán volt, amikor a rendőrök megszondáztatták. A zenész korábban azt állította, csak két korsó sört ivott, de úgy tűnik, ennél többet is fogyaszthatott – írja a Blikk.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zajlik ellene az eljárás

„A balesetet követően a rendőrök a sofőrt mintavételre előállították. A nyomozók az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte” – írta a BRFK Kommunikációs Osztálya Hetényi balesete kapcsán.

Többet is ihatott pár korsónál

A szondázás eredménye 0,76-1,25 milligramm volt, ez nagyjából a középérték felső határa, tehát valószínűsíthető, hogy a dobos jóval többet fogyaszthatott két korsónál. Kóczán István belgyógyász-kardiológus doktor szerint ekkora eredmény eléréséhez legalább fél liter bor vagy 4-5 sör szükséges.

Széttörte az autóját

Hetényi Zoltán a baleset után arról is beszélt, hogy mindig körültekintően vezet, csak aznap este kissé elkallódott a figyelme. A dobos szerencsére nem szenvedett sérülést, de az autója totálkáros lett, és a Népligetnél még egy hosszú kerítést is letarolt.

Pár hónap eltiltással megúszhatja

Dr. Magyar György ügyvéd azt mondta a lapnak, hogy az ehhez hasonló ügyekben mindig a közlekedési előélet megvizsgálása a legfontosabb. Abban az esetben, ha a sofőrnek semmilyen elmarasztalása nem volt korábban, akkor nem kell félnie a súlyos büntetésektől. “Akár pár hónap eltiltással megúszhatja” – mondta az ügyvéd.

10 évig is bevonhatják a jogosítványt

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy ittas vezetés vétségénél egy hónaptól tíz évig bevonhatják a vétkes sofőr jogosítványát. A legsúlyosabb esetekben kétéves szabadságvesztés is kiszabható, illetve 100-300 ezer forintig terjedő pénzbüntetés is.

Nem nyilatkozott Hetényi

A lap megkereste a zenészt is, aki szűkszavúan válaszolt a megkeresésre. “Jól vagyok, köszönöm, nem kívánok nyilatkozni az ügyben” – mondta az Edda dobosa.

Pataky Attila kiborult zenésztársára

Az Edda frontembere, Pataky Attila korábban elmondta, hogy alapos fejmosásban részesítette az együttesük dobosát. Pataky arról is beszélt, hogy az Edda hosszú idő után Sóskúton adott koncertet, amelyen Hetényi Zoltán is zenélt. Örültek a koncertnek, és alig várják, hogy újra találkozhassanak a közönséggel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Ezzel az autóval balesetezett Hetényi Zoltán – Forrás: baleset-info.hu