Kis híján tragédia történt szerdán délután Makón, de időben érkezett a mentőhelikopter.

Landolt a mentőhelikopter

„Valami nagy baj lehet Makón, percekkel ezelőtt a Deák Ferenc utcában, a Figyi Coffee-val szemben landolt egy mentőhelikopter” – írta egy kommentelő a közösségi oldalon szerdán délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentő is készenlétben

Hozzátette azt is, hogy pár utcányira egy mentő és egy mentőorvos autó is áll a településen. A Minden, ami Makó nevű Facebook csoportban is megjelent egy poszt, miszerint többen is látták a mentőhelikoptert a könyvtárnál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többször újraélesztették

„Rosszul lett egy nagysúlyú ember egy lépcsőházban. Többször újra élesztették, aztán amikor stabilizálták, berakták a mentőbe és átvitték a helikopterhez” – olvashattuk egy másik hozzászólásban.

Kórházba szállították

„Úgy tudom, vagy háromszor újraélesztettek egy férfit azután a mentő a helikopterhez vitte” – tette hozzá egy másik helyi lakos.

Agyvérzés, előzmények nélkül

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy minden előzmény nélkül agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú Mátészalkán, a városi uszodában. A 12 éves Miklós úszásórán vett részt, ahol jelezte az oktatónak, hogy rosszul van. Kiment a medencéből, majd az öltöző felé vette az irányt. 

Elvesztette az eszméletét  

Itt epilepszia-szerű rohamot kapott, így az úszómester azonnal értesítette a mentőket. Az oktató hiába igyekezett a gyermeket ellátni, az elveszítette az eszméletét.

Nem tért magához

A fiú akkor sem tért magához, amikor a mentőautóba tették, és mivel felmerült a stroke gyanúja is, az orvosok úgy döntöttek, hogy azonnal a debreceni klinikára szállítják mentőhelikopterrel.

Nem volt előzménye

A fiú édesanyja teljesen összetört a történtek miatt, és elmondta: semmilyen előzménye nem volt az esetnek. Miklós ugyanúgy várta a délutáni úszás-foglalkozást, mint korábban.

Altatják a fiút

„A fiamat jelenleg is altatják. Nem akarják felkelteni, mert akkor a vér ismét elindulna az agyában, és sokkot is kapna” – mondta az asszony az RTL Híradónak.

Nem ébresztik fel

A család információi szerint egy darabig még biztosan nem ébresztik fel Miklóst az orvosok, de az már kiderült, hogy a fiú felépül majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció