Törték az ablakot és már másztak is be a rendőrök Pest vármegyében, egy abonyi házba, hogy egy bajba jutott idős asszony a lehető leghamarabb segítséget kapjon.

Segítséget kért a szomszéd

Az egész azzal kezdődött, hogy egy figyelmes szomszéd kérte a rendőrök segítségét, miután két napja nem látta ismerősét. Ezután érkezett a szóban forgó házhoz Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiába kopogtak

A ház ajtaja és ablakai mind zárva voltak, még a redőnyök is le voltak engedve. Hiába kopogtak és szólongatták, a 71 éves asszony még a telefonhívásokra sem válaszolt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Észrevették az ágyon fekvő asszonyt

A zsaruk nem adták fel, az egyik ablak redőnyét sikerült kissé elmozdítaniuk, így pillantották meg az ágyon fekvő asszonyt, aki éppen csak keze apró mozdulataival próbálta jelezni, hogy segítségre van szüksége. 

Betörték az ablakot

A zsaruk riasztották a mentőket, majd Simon főtörzszászlós betörte az ablakot, Balog őrmester pedig bemászott. Így már belülről nyílt az ajtó, a mentősök pedig egyenesen az asszonyhoz rohanhattak.

Megmentették

Az időst hanyatt, félig az ágyon fekve találták, mozdulni, beszélni képtelen volt. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a 71 éves nő életét sikerült megmenteni, a mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatok miatt kórházba vitték – tájékoztatott a hős életmentésről a Police.hu oldala.

Életmentés a Lidl áruházban

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a kispesti rendőrök élesztettek újra egy idős vásárlót az egyik fővárosi Lidl áruházban. A három egyenruhás együtt küzdött a férfi életéért, akit végül stabil állapotban adtak át a mentőknek.

Segítséget kért egy járókelő

A BRFK 19. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei január 5-én 9 óra körül épp az Üllői úton várakoztak a piros lámpánál szolgálati gépkocsijukkal, amikor egy járókelő odaszaladt hozzájuk, hogy segítsenek, mert az egyik áruházban egy idős férfi összeesett és nem ad életjeleket. 

Azonnal a helyszínre rohantak

A három rendőr, Simon Alex r. őrmester, Varga Beatrix r. őrmester, valamint Sörös Gábor r. őrmester rögtön a vásárlótérbe rohant, ahol egy vásárló időközben már megkezdte az újraélesztést. A rendőrök ezután átvették a fáradt civiltől az újraélesztési teendőket, és perceken keresztül felválta folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A mentők érkezését követően a 76 éves férfinek már ismét voltak életjelei, őt stabilizálást követően kórházba vitték.

 „Ez elég nagy dolog”

„Az idős úr felesége ott volt mellettünk, és láthatóan nehezen dolgozta fel a történeteket, Nem is tudta mi történik, azt hitte, hogy csak rosszul lett a férje. Állampolgári kötelességünk a segítség, és hogy egy emberélet megmaradt, ez szerintem elég nagy dolog” – fogalmazott az egyik hős rendőr. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az életmentő rendőrök. Fotó: police.hu