Óriási erőkkel vonult ki a TEK a 18. kerületi Ráday utcába. A rendőrök egy családi házhoz mentek, és nem távoztak üres kézzel.

Nagy erőkkel vonultak ki

Óriási erőkkel vonultak ki kedden este a Terrorelhárítási Központ munkatársai 18. kerületi Ráday utcába, egy családi házhoz. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy fiatal párt kerestek

A TEK-esek több autóval érkeztek a helyszínre, ahol egy fiatal, mindössze 30 év körüli páron ütöttek rajta. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elszállították őket

A nőt és a férfit végül egy szürke mikrobuszba tették be, és el is szállították a helyszínről – írta meg a Ripost.

Sok mindent találtak

A lap információi szerint rengeteget kábítószer-gyanús anyagot és fegyvert találtak a helyszínen.

Szervezett ellenőrzéseket tartottak

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a rendőrök november 4-e és 26-a között összesen kilencszer tartottak közlekedési ellenőrzést. Ezekre Budapest frekventált útjain került sor. A razzia fő célja az volt, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat. 

Eredményes volt az akció

Az ellenőrzések során összesen 393 olyan felvételt készített a traffipax, amikor a járművezetők a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedtek. 12 különböző helyszínen készültek a drága fényképek. Azok, akiket tetten értek, közigazgatási bírságot fognak kapni.

Ittas vezetőket is fülön csíptek

Nem unatkoztak a rendőrök, hiszen nem csak a gyorshajtókat figyelték. Három járművezető ittasan ült volán mögé, ketten pedig annak ellenére vezettek, hogy el voltak tőle tiltva. Két sofőrt mintavételre is előállítottak, három alkalommal pedig ittas vezetés miatt büntetőfeljelentést tettek.

Más szabálytalanságokat is észrevettek

A rendőrök három alkalommal piroson való áthajtás miatt szabtak ki közigazgatási bírságot. Hasonló büntetést kapott egy sofőr, aki olyan utcába hajtott be, ahová a tábla szerint nem lett volna szabad. Egy járművezető nem vette figyelembe a kötelező haladási irányt, egy pedig nem kötötte be a biztonsági övét.

Szabálysértési feljelentések

Hat esetben szabálysértési feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. Három esetben engedély nélküli átalakításra derítettek fényt. Egy sofőr engedély nélkül vezetett és okmány sem volt nála, de volt olyan jármű, ami a megengedettnél nagyobb zajkibocsátással közlekedett. Egy sofőrnek a szabálytalanul lesötétített ablak miatt gyűlt meg a gondja a rendőrökkel.

Drónokról is figyelik a forgalmat

Már többször is beszámoltunk róla, hogy a rendőrök kamerával felszerelt drónokkal is igyekeznek kiszűrni a szabályszegő sofőröket. Ezeket az eszközöket a fővárosban és azon kívül is bevetik. Ezzel a módszerrel ki tudják szúrni az útburkolati jeleket figyelmen kívül hagyókat, a piroson áthajtókat, de még azt is, ha valaki kézben tartva használja mobiltelefonját. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: TEK.