A levegőből ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását a budapesti rendőrök a főváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében. A szabálytalan sofőrökről videó is készült, amit a cikkben találsz.

Drónt vetettek be a szabálysértők ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai ismét kamerás drón segítségével szűrték ki a szabályszegő járművezetőket a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több mint tíz sofőrt büntettek meg

 Az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében 2022. november 15-én 10 órától 14 óráig a levegőből észlelt szabálysértőket a járőrök megállították és igazoltatták. A négyórás ellenőrzés alatt a kötelező haladási irány megszegése miatt egy autóst részesítettek közigazgatási bírságban, míg helyszíni bírságot összesen tíz járművezető kapott: négyen az útburkolati jel figyelmen kívül hagyásáért, öten a buszsáv szabálytalan használatáért, egy pedig azért, mert lejárt gépkocsijának műszaki érvényessége. Hasonlő ellenőrzésekre a későbbiekben is lehet számítani a fővárosban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó is készült a szabálytalan sofőrökről

Legutóbb októberben szállt fel a rendőrségi drón

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, legutóbb októberben szállt fel a rendőrségi drón a Bajcsy Zsilinszky út – Andrássy út kereszteződésében, amiről videó is készült.

Akkor több szabálytalan sofőrt fogtak

A szabálysértőket, akiket motoros és gépkocsizó járőrök emeltek ki a forgalomból. Másfél óra alatt harminc intézkedésre volt szükség: tizennégyen azért kaptak helyszíni bírságot kapott, mert az útburkolati jelet figyelmen kívül hagyva kanyarodtak az egyenesen haladó sávból, két ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Szabálytalanul a buszsávban

Tizenketten a buszsáv szabálytalan használata miatt részesültek helyszíni bírságban, egy járművezető közigazgatási bírságot kapott, mert a tilos jelzésen hajtott át, egy embert pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.

Balesetveszélyes magatartás

A fővárosi rendőrök drónos közlekedésrendészeti ellenőrzéseken leginkább az olyan balesetveszélyes magtartásokra koncentrálnak, mint a tilos jelzésen áthaladás, a kanyarodási és elsőbbségi szabályok megszegése, a kötelező haladási irány be nem tartása, a záróvonal átlépése, a buszsáv jogosulatlan igénybevétele vagy a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, de a levegőből az is jól látszik, ha valaki nem kapcsolja be a biztonsági övet.​

Nem csak a fővárosban vetik be a drónokat

Mi is beszámoltunk róla, hogy az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

Bőven volt szabálytalankodó

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya 2022 szeptemberében többször ellenőrizte drónnal a megye útjain közlekedőket. Az eszköz számos szabálytalanságot rögzített. Volt olyan autós, aki záróvonalnál több járművet előzött. 

Mobilozás, biztonsági öv hiánya

Más kézben tartott mobiltelefont használt úgy, hogy közben kanyarodott. Voltak, akik az „Állj!” Elsőbbségadás kötelező!” táblánál nem álltak meg és olyanokról is készültek felvételek, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket.

Ezt kéri a rendőrség

A szabálytalanság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be az előírásokat! Ősszel, illetve a tél közeledtével ráadásul egyre többet kell sötétben, szürkületben közlekedni, illetve gyakrabban lesz esős, ködös az idő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet