A soproni rendőrök egy 60 éves férfival szemben intézkedtek, aki alkalmi munkahelyéről, egy sarródi kertészetből vélhetően 475 tő málnatövet tulajdonított el.

Hétfő reggel tettek bejelentést

A rendőrségre 2022. november 21-én 8 óra körül bejelentés érkezett, hogy Sarródon, a Kossuth Lajos utcában lévő kertészetből ismeretlen személy nagyobb mennyiségben málnatöveket lopott el.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan beazonosították a tolvajt

A helyszínre érkező rendőrök a területen tanúkutatást, adatgyűjtést végeztek, és beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki a vállalkozásnál – a korábbi időszakban – alkalmi jelleggel munkát is kapott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fertődön kapták el a férfit

A járőrök a férfit fél nap leforgása alatt Fertődön, a Joseph Haydn utcában elfogták. A 60 éves fertődi lakost az egyenruhások a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Volt, aki a mentőket lopta meg

Nem rég mentőállomásról lopott egy férfi Nagykanizsán. A rendőrség közlése szerint november 6-án 17 óra 50 perckor egy ismeretlen férfi a kerítésen átmászva bement a nagykanizsai mentőállomás területére, majd az épületből körülbelül egymillió forint értékű, életmentéshez használatos eszközökkel távozott.

Gyorsan elkapták a betörőt

A bejelentést követően a rendőrök órákon belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 34 éves nagykanizsai férfit, akinek a lakásán megtalálták az ellopott felszereléseket. A nyomozók lopás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen, akit gyanúsítottként kihallgattak.

Rendőrautóból is loptak már

A rendőrök októberben egy ittas buszsofőrt igazoltattak, de azzal nem számoltak, hogy időközben egy tolvaj a nyitott rendőrautóból ellop pár dolgot – a történetől korábban mi is beszámoltunk. Végül egy órával később találták meg, nem is akármiben flangált.

Magára kapta a rendőrök láthatósági mellényét

Az elkövetőnek nagyon megtetszett az ott talált láthatósági mellény, így egyből magára is kapta, így azzal kezdte el róni a kerületi utcákat. Öröme azonban nagyon átmeneti volt, ugyanis az igazi zsaruk gyorsan lekapcsolták, ráadásul a mellényt is le kellett vennie.

Az autó kézikönyvét is vitte a tolvaj

A kulccsal le nem zárt szolgálati gépkocsiból kiszakította a menetrögzítő kamerát, és elvitte a jármű kézikönyvét is. Motivációjáról semmit sem tudni, de alighanem gyerekkori álma válhatott valóra, hogy zsarunak érezhette magát.

Autónak is lába kélt már

Egy 24 éves férfi 1 liter vodka után lopott el egy BMW-t, majd a Dunába rejtette az autót 2021 augusztusában.  Dávid egyik este autóval ment a Nógrád megyei Romhányba egy barátjához. A férfit egyébként korábban már eltiltották az autóvezetéstől. Útközben kábítószert is fogyasztott, majd barátai társaságában közel 1 liter vodkát ivott meg. Az összejövetel után egy közeli háznál észrevett egy nyitott járművet, amelyben benne maradt a slusszkulcs is. Ellopta az autót. Másnap Dávid egészen Vácig menekült a rendőrök elől, ahol defektet kapott, ekkor elhatározta, hogy a BMW-vel a Dunába hajt, így rejti el azt. Tervét meg is valósította, majd maga is elrejtőzött a rendőrök elől, végül Siófokon bujkált, mikor elfogták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció