Hajszálon múlt a tragédia az M1-es autópályán, miután egy autós ráijesztett egy idős férfira, aki feleségével utazott. A sofőr ellen most emeltek vádat. Tettéről videó is készült, amit a cikkben találsz.

Tavaly nyáron az M1-es autópályán történt az eset

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 45 éves férfi 2021 nyarán haladt az M1-es autópályán Budapest irányába a belső sávban úgy, hogy a járműben vele utaztak munkatársai is. Haladása közben utolérte az előtte haladó 82 éves német férfit és 82 éves feleségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ráhúzta a kormányt az idős házaspár autójára

A sofőr felháborodott azon, hogy a szintén a belső sávban haladó, kamiont előző német férfi miatt lassítania kell, ezért nagyon közel ment járművéhez, és többször rá is villantott a fényszóróval. Mikor az autós az előzést befejezte és visszatért a külső sávba, a vádlott pedig mellé hajtott és hirtelen a sértett felé kormányozta járművét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hajszálon múlt a tragédia

Az idős férfi ettől megijedt, fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült, és félre is kormányozta autóját, kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról. A manőverek következtében baleset nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került.

Három évet is kaphat

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság.

Videó is készült a veszélyes manőverről

Kicsin múlt baleset Budakalászon is

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a rendőrök egy budakalászi férfi feljelentése alapján kezdtek nyomozni. A sértett fél 2021. december 22-én délelőtt családjával autózott Budakalászon, amikor a mögötte haladó jármű kis oldaltávolságot tartva – még a záróvonalon – megelőzte, szűkösen besorolt elé, hirtelen indokolatlanul beletaposott a fékbe, majd továbbhajtott. Az ütközés kizárólag a szabályosan közlekedő jármű sofőr lélekjelenlétének és figyelmes vezetésének köszönhetően maradt el. 

Kamerafelvétel is volt

A szentendrei rendőrök a feljelentéshez csatolt kamerafelvétel alapján azonosították a másik sofőrt, a 49 éves H. Róbertet 2022. január 31-én kihallgatták. A videót itt tudod megnézni.

Elismerte

A budapesti férfi a terhére rótt bűncselekményt elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy egy fárasztó héten volt túl, és elfogyott a türelme.

El akarták venni a jogsiját

A rendőrség kezdeményezésére a Budapest Főváros Kormányhivatala a férfival szemben elrendelte a vezetési jogosultság szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezésig, egyúttal a vezetési jogosultságot igazoló okmányát visszavonta.

A szakértők szerint alkalmas

 Az eljárás során kirendelt közlekedési szakpszichológus igazságügyi szakértő véleménye alapján a 49 éves férfi alkalmas járművezetőként részt venni a közúti közlekedésben. Indoklása szerint mentális szabályozása megfelelő, adekvát viselkedési féke, önismereti tudatossága, a közlekedési események kapcsán belátása, valamint kiegyensúlyozott képességszintje alkalmassá teszi a biztonságos közlekedésben való részvételre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az ügyészség videójából