Két busz ütközött össze ma reggel a 17. kerületben. Öt utas és két sofőr sérült meg, felrobbant egy poroltó. A balesethez több mentőt és tűzoltót is riasztottak. A helyszínelés idejére teljes útzár van érvényben az érintett szakaszon.

Rosszul lett az egyik sofőr

Kedd reggel egy menetrend szerint közlekedő 168E Volvo csuklósbusz haladt a 17. Helikopter út elején, az Örs vezér tere felé. Információink szerint a sofőr hirtelen rosszul lett és elvesztette uralmát a járműve felett, a busz emiatt áttért a bal oldalra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Durván összementek a buszok

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beletaposott a fékbe

A Helikopter út 16. számú ház előtt nekihajtott a padkának, emiatt a busz nem hajtott fel a járdára, hanem egyenesen haladt tovább a menetiránnyal szemben. Sajnos éppen ekkor ért oda egy szintén menetrend szerint, a rákoshegyi végállomás felé közlekedő másik 168E járat, amelynek sofőrje, látván a közeledő csuklósbuszt állóra fékezte a saját buszát. Ám a balesetet így sem tudta elkerülni, a két Volvo a Helikopter ut 20. szám előtt hatalmas csattanással frontálisan egymásnak ütközött.

Kiszakadt az ablak is

Szétrobbant a poroltó

A fedélzeten tartózkodó utasok egymásnak estek vagy a padlóra zuhantak, a rosszul lett sofőr is kiesett az üléséből. A vétlen busz poroltója az ütközés hatására szétrobbant, ezért elsőre úgy tűnt, mintha ki is gyulladt volna. A két Volvo szinte összeragadt, mindkettő eleje és vezetőfülkéje súlyosan roncsolódott, az utasokat az első ajtók kifeszítésével a fővárosi hivatásos tűzoltóknak kellett kiszabadítani, majd a helyszínelést követően kamionmentővel tudták széthúzni a buszokat.

Óriási csattanás

Összesen öt utas és a két sofőr sérült meg a csúnya karambol során, az okozó buszvezető súlyosan, a többiek szerencsére csak könnyebben. Egy ott lakó idősebb férfi, aki maga is buszvezető volt évtizedekig, elmondta, hogy épp az ágyában feküdt, amikor az óriási csattanást hallotta, először azt hitte, a vonat ütközött valamivel.

Változások a közlekedésben

Az érintett útszakaszt teljesen lezárták, a 46-os busz terelve közlekedik, nem érinti a Lőrinci út megállót, a 168E autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Lőrinci út és az Ősrepülő utca megállót.

Az egyik sofőr súlyosan megsérült

MTI/Mihádák Zoltán

Legutóbb a 15. kerületben történt buszbaleset

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, összeütközött egy autóbusz és egy kisteherautó a főváros 15. kerületében, a Drégelyvár utcában, a Neptun utca közelében.  A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, csütörtök délután egy Ford Transit kisbusz haladt a 15. kerületi Drégelyvár utcán Újpalota központja felé. A Transitot vezető férfi a Neptun utcánál úgy döntött, balra bekanyarodik, bár látta, hogy szemből közeledik egy Mercedes csuklósbusz. 

Nem állt meg a busz

Mivel egy utcával feljebb, a Gyám utcánál buszmegálló is található, a Ford vezetője úgy vélte, a busz majd úgyis megáll, noha a Mercedes indexe nem jelzett ilyesmit. Egy dolgot hagyott ki a számításból: nevezetesen hogy a 133E ennél a megállónál nem áll meg.

Fotó a helyszínről:

Elé kanyarodott

A busz így továbbhaladt mintegy 50 kilométer per órás sebességgel, a Ford pedig éppen elé kanyarodott, majd nagy csattanással egymásnak ütköztek. A busz akkora erővel rohant a kisbuszba, hogy utóbbi megpördült és visszacsapódott az eredeti haladási irányába, ahol nekiütközött egy Mazda MPV egyterű bal hátsó oldalának.

Helyszíni felvétel:

Kirobbant a légzsák

A Ford sofőrje használta a biztonsági övét, így a kormányba épített légzsák kirobbant, amitől megsérült a mellkasa, kórházba szállították, mint ahogy a 133E fedélzetén eleső idős hölgyet is, mindketten könnyebben sérültek meg.

Nem tudta kivédeni a buszsofőr

A buszvezető elmondása szerint olyan hirtelen kanyarodott be balra a Ford, hogy a lábát csak a fékpedál fölé tudta emelni, lenyomni már nem volt ideje – ám az utasok biztonsága érdekében nem is vészfékezhetett volna. A Mazda sofőrje pedig nagyon megijedt, mivel mögötte ült a felesége, aki végül nem sérült meg, illetve hálát adott a sorsnak, hogy reflexből nem rántotta el a kormányt jobbra, mert akkor a szervizút sarkán álló fának csapódtak volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Balesetet szenvedett buszok – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.