Ápolókat ütött és rúgott meg egy cseh állampolgárságú férfi a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában. A támadó először egy, a covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító ápolónak esett neki, majd a sértett többi munkatársára is rátámadt, miközben próbálták őt megfékezni.

Egy nyári estén történt az eset

A vádirat szerint a férfi július 27-én, este, a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában ülve figyelt fel a Covid részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolóra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Először a mellkasát ütötte meg

A férfi odament az ápolóhoz, és a jobb öklével a mellkasát egy alkalommal megütötte. Ekkor kórházi dolgozó a támadó két kezét a csuklójánál megfogta, és megpróbálta eltolni az ajtótól. Emiatt a támadó még mérgesebb lett és több alkalommal megpróbálta megrúgni, illetve megütni az ápolót.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ketten siettek a segítségére

Az ápoló segítségére sietett két további ápoló, akik az elkövetőt egészségügyi ellátás céljából egy kórterembe vitték és lefektették. Az elkövető eközben az ápolók felé rugdosott, az egyiket legalább két alkalommal mellkason találta.

Börtönbe kerülhet a támadó

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – írta az ügyészség közleményében.

Videó is készült a támadásról

Októberben a nyolcadik kerületben volt balhé

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, októberben a szájmaszk használata miatt alakult ki szóváltás, majd tettlegesség az egyik budapesti kórházban. 

A gyermekét vitte be

A rendőrség közlése szerint egy fiatal nő édesanyjával vitte be két beteg gyermekét az egyik 8. kerületi kórházba, amikor a betegfelvételnél az ápoló megkérte őket, hogy tartsák be az egészségügyi előírásokat és vegyenek fel szájmaszkot, azonban erre nem voltak hajlandóak. 

Szóváltás alakult ki

A család és a dolgozók között szóváltás alakult ki, majd tettlegesség. Az egyik nő leköpte az ügyeletes orvost, majd nekiment az egyik ápolónak, őt többször megütötték. Ekkor avatkozott közbe az egyik apuka, akit szintén bántalmaztak.

Sérültek is vannak

A feltételezett elkövetőket a józsefvárosi rendőrök még a helyszínen elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították. Az ápoló és az apa könnyű sérülést szenvedett.

Kihallgatták őket

A 25 éves és az 53 éves nőket a 8. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az ügyészség videójából