A budapesti rendőrök életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt vették őrizetbe a férfit, aki az Andrássy úton bárddal támadt ismerősére.

Több bejelentés is érkezett a rendőrségre

A rendőrség arról számolt be honlapján hétfőn késő délután, hogy több bejelentést is kaptak egy 6. kerületi incidensről. Az eset november 21-én 15 óra 8 perc körül történt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bárd volt a támadónál

A rendőrség kedden reggel azt közölte, hogy a VI. kerületi Andrássy úton egy férfi bárddal ütlegelt egy földön fekvő embert. A VI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei közeli lakásában percek alatt elfogták a feltételezett elkövetőt, a bárdot lefoglalták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentők vitték kórházba a megtámadott férfit

A bárddal bántalmazott férfit – aki a rendelkezésre álló adatok szerint ismerte a támadót – a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Őrizetbe vették S. Vilmost

A támadót, a 30 éves S. Vilmost a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem tagadta a támadást

A gyanúsított nem tagadta, hogy egy bárddal bántalmazta ismerősét, de azt mondta, hogy magát védte. A rendőrség most további tanúkat keres fel és hallgatnak ki, hogy tisztázódjanak a történtek.

Drogozott, mielőtt magához vette bárdot

A rendőrség közlése szerint mivel gyanú merült fel, hogy az elkövető kábítószer hatása alatt állt, amit a gyorsteszt megerősített, kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárás indult vele szemben. 

Van dolga mostanában a rendőröknek az Andrássy úton

Pár nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy egy pofátlan BMW-s a rendőr előtt fordult meg a záróvonalon keresztül az Andrássy úton. A szembejövő sávból több autó is érkezett, akiknek le kellett fékezniük, hogy elkerüljék a balesetet. Aligha számítottak arra, hogy ott bárkinek is megfordul a fejében egy hasonló manőver.

Így történt az eset

A záróvonal átlépésért komoly büntetés jár

Ha a balesetveszély nem volna elegendő visszatartó erő, érdemes tudni, hogy a rendőrök komoly bírságot szabnak ki a záróvonalat átlépőkre, ha tetten érik őket. Ráadásul büntetőpontot adnak az akár 30 ezer forintos pénzbírság mellé.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció