A teherautót vezető férfi meg akart fordulni, ekkor következett be a baleset, amely mint utóbb kiderült, tragikus kimenetelűnek bizonyult.

Több mint két éve történt

Egy kecskeméti férfi 2020 szepterében meg akart fordulni teherautójával egy lajosmizsei dohánybolt előtt. A menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávból kanyarodott jobbra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ekkor történt meg a baj

Amikor jobbra fordult, a teherautó jobb eleje elsodorta azt a gyalogost, aki az úttest jobb oldalán, annak a szélén közlekedett. Az idős nő lábán átment a jármű kereke. Az asszony súlyos lábsérüléseket szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kezelték, de nem épült fel

Az asszonyt kórházban kezelték a balesetet követően. Sajnálatos módon nem épült fel, 2020 novemberében életét vesztette a lábsérülések következtében.

Ezért történt a baleset

A Kecskeméti Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a teherautó sofőrjével szemben. A vádiratban az áll, hogy a balesetet az idézte elő, hogy a sofőr nem tartotta be az egyik KRESZ-szabályt. E szerint csak akkor szabad megfordulni járművel, ha az más járművek és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését nem akadályozza.

Ezek is érdekelhetnek!

Még nem született döntés a teherautó sofőrjének sorsáról

Az ügyészség közölte, hogy a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják. Sorsa felől döntést még nem hoztak, ezt a Kecskeméti Járásbíróságnak kell majd megtennie.

Hazaengedték a terrorcselekmény előkészülete miatt elítélt kecskeméti egyetemistát

Nemrég a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, hogy azt a kecskeméti egyetemistát, akit terrorcselekmény előkészülete miatt tartottak fogva, hazaengedték. Első fokon 3 év 8 hónap börtönre ítélték, végül ezt felfüggesztett börtönbüntetésre enyhítették. Az Ítélőtábla szerint ugyan merényletet tervezett, de nem terrorcsoport tagjaként tette ezt.

Online szervezkedett

Több személlyel is kommunikált online felületeken terrorcselekmények elkövetéséről. Merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat keresett, továbbá az elkövetés módjáról gyűjtött információkat. Ügyvédje szerint megbánta a fiatal a tetteit.

Házilag akart bombát készíteni

A szöges csőbomba házi elkészítésével kapcsolatban írásos anyagot szerzett be. Ennek alapján látott neki a csőbomba legyártáshoz szükséges alapanyagok beszerzéséhez. Úgy tervezte, hogy a legutóbbi Európa-bajnokság alatt fog merényletet végrehajtani.

Elismete a tettét

A 22 éves fiatal a nyomozati szakaszban beismerő vallomást tett arról, hogy ilyen témában folytatott csetelést az interneten. Ugyanakkor azzal védekezett, hogy nem gondolta komolyan, és nem robbantott volna valójában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív