Kiengedték a börtönből, és már otthon van családjával a terrorcselekmény előkészülete miatt elítélt kecskeméti egyetemista.

Felfüggesztett börtön

Mint ismert a 22 éves fiatalt első fokon 3 év 8 hónapra ítélték – ezt enyhítették most jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre. Az Ítélőtábla szerint bár merényleteket tervezett, és támadások előkészítéséről chatelt a neten, mindezt nem terrorcsoport tagjaként tette. Ügyvédje azt mondja: a fiatal mindent megbánt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felvette az iszlám vallást

Az ügyről korábban itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk V. Kende 2020 júniusában vette fel az az iszlám vallást egy budapesti mecsetben. Tavaly tavasszal pedig már az iszlám radikális, dzsihádista irányzatának követője és az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zászlót is készített

A vádirat szerint később esküvel hűséget is fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek úgy, hogy saját maga elkészítette a terrorszervezet zászlaját, amit az otthona szobájának falára tűzött, majd elmondta a kifejezetten ebből a célból beszerzett angol nyelvű eskü-szöveget.

Online szervezkedett

A tárgyalásról a Kékvillogó.hu is beszámolt. A vád szerint merénylet végrehajtását tervezte a fiú, és ehhez a lehetséges célpontokat, valamint az elkövetés módját kereste. És március és május között pedig több személlyel is kommunikációt folytatott különböző online felületeken terrorcselekmények elkövetéséről. 

Bombarecept

Egy felhasználótól szöges csőbomba házi elkészítésével kapcsolatos írásos anyagokat és tanácsokat kapott, amely alapján az ügyészség szerint meg is kezdte a csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését.

Az Eb-re készült

A vádirat szerint olyanokat írt a csetszobákban: „Hamarosan nagy dolgok fognak történni Magyarországon, ha Allah is akarja” és, hogy :Az Európa-bajnokság is nagy durranás lesz.”

Nem gondolta komolyan

A 22 éves fiatal már a nyomozati szakban elismerte, hogy ilyen tartalmakról csetelt, de a bűnösségét nem ismerte be. Állítása szerint ezt nem gondolta komolyan, és nem is tette volna meg ezeket a dolgokat.

Le kellene ülnie

A Fővárosi Főügyészség korábbi tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra, ehhez képest az RTL friss riportja szerint a férfit kiengedték a börtönből és már otthon van a családjával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL Klub videorészlet