Lángokban állt pénteken a tiszakécskei templom, azt követően, hogy valaki felgyújtotta. Az ügy kapcsán eljárás indult, az épületben jelentős kár keletkezett.

Szomorú eset

A szomorú hírről a Szentháromság-plébánia hivatalos Facebook oldalán számoltak be, mint írták október 7-én történt a sajnálatos eset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó:

cof

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy járókelő vette észre

A bejegyzésből kiderül, hogy a lángok a templom előterében csaptak fel először, majd terjedni kezdtek. Szerencsére egy járókelő hamar észlelte a sűrű, fekete füstöt.

Fotó a helyszínről:

cof

Felgyújtották

“Krisztusban Kedves Testvérek! Szomorú eseményről adunk hírt néhány sor erejéig. Mint arról már többen értesülhettek, a mai nap (október 7.) reggelén, nem sokkal 8 óra után felgyújtották a templom előterében lévő imapadot, ahonnan a lángok átterjedtek a hirdetőtáblára is” – írták a posztban, majd így folytatták:

Köszönetet mondott az atya

“Köszönet illeti Barta János gondnokunk igyekezetét, gyors és hatékony beavatkozása miatt nem történt nagyobb baj. Ezen felül hálás köszönet Tóth Tibor alezredes úrnak és munkatársainak. Precíz munkájukat dicséri, hogy néhány órán belül az elkövető, beazonosítás után rendőrkézre került.”

Helyszíni felvétel:

cof

Isten háza sem szent?

“Fájdalmas felismerés, hogy egyeseknek Isten háza sem szent, és akár ilyen aljasságra is képesek rászánni magukat. Tettükért egykor még felelni fognak! Köszönöm a közösség valamennyi tagjának, akik aktívan kivették részüket a takarításban, rendrakásban.” – írta a bejegyzésben Tamás atya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Szentháromság-plébánia Tiszakécske – Facebook