Pécsen ápolják azt a kislányt, amelyik súlyos sérülést szenvedett a szerencsétlen vasúti baleset következtében.

Egy gyermek és egy nő életét vesztette a baleset során

Ahogyan arról beszámoltunk, november 17-én csütörtökön összeütközött egy személyautó és egy vonat Sásdon. Sajnálatos módon a gépkocsit vezető anya és egy gyermeke a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy gyermek túlélte az ütközést

A mentők egy gyermek életét meg tudták menteni. Őt jelenleg a pécsi klinikán ápolják, a legfrissebb hírek szerint pedig van rá esély, hogy fel fog épülni a kislány. A szerencsétlenség következtében öt kisgyermek maradt félárván.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenki igyekszik segíteni

Sásd polgármestere, Jusztinger János elmondta, hogy igyekeznek segíteni a családot. A Gyerekesély Krízisalap anyagi forrásai mellett védőnő, családsegítő, óvoda és bölcsőde szakmai segítsége áll rendelkezésre. A gyermekek számára felügyeletet biztosítanak, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének adományát pedig már át is adták a családnak.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezt lehet tudni a sérült gyermek állapotáról

Jusztinger János elmondta, hogy jártak már a balesetet szenvedett kislánynál a kórházban. A hírek szerint van ok a bizakodásra, a gyermek felépülhet. Azt kéri a jószándékú emberektől, hogy pénzadományokkal segítsék a családot.

Így lehet támogatni őket

Aki szeretné támogatni a családot, azok pénzadomány formájában tudják ezt a leghatékonyabban megtenni. A bama.hu honlapján megtalálható az a számlaszám, ahová a pénzt lehet utalni. Ezt akár külföldről is meg lehet tenni.

Ez a probléma a tárgyi adományokkal

A polgármester elmondta, bár tárgyi jellegű felajánlások is hasznosak lehetnének, ám azok gyűjtése, tárolása logisztikai problémát jelent. A gyűjtéssel az a cél, hogy támogatást kapjanak a gyermekek, amely a felnevelésükhöz szükséges.

Sok a vonatbaleset

Sajnos rengeteg vonatbaleset történt az elmúlt időszakban, amelyek jelentős százaléka tragikus kimenetelű. A vonatok féktávolsága több száz méter, írja honlapján a MÁV-Volán csoport. A mozdonyvezetőknek esélye sincs megállni, ha valaki tilos jelzés ellenére hajt a sínekre.

A legtöbbször figyelmetlenség miatt történnek a balesetek

A vasúttársaság beszámolója szerint a leggyakrabban a vasúti átjárókban történt balesetekért a figyelmetlenség okolható, valamint a KRESZ szabályainak megszegése. A MÁV teljes hálózatán nem történt halálos áldozatot követelő baleset vasúti hibából fakadóan. A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat.

Körül kell nézni

Mielőtt valaki behajt egy vasúti átjáróba, mindenképpen körül kell néznie. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a fénysorompó pirosat mutat, még akkor sem, ha látszólag messze van még a szerelvény. A vasúti átjáróba csak abban az esetben szabad behajtani, ha bizonyosan át is lehet rajta haladni, erre csúcsforgalom idején különösen oda kell figyelni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: MÁV