A hírek szerint a gázoló egy 60-70 év közötti idős férfi lehetett. Nem kérdezte meg, hogy a fiú jól van-e, hanem azonnal elmenekült a helyszínről.

Tegnap délután történt

Szerdán délután 16:15-kor zöldre váltott a gyalogátkelőhelynél a lámpa az Aranyvölgyi útnál. Egy testvérpár meg is kezdte az átkelést, ám egy, a Baracsi út felől érkező autós elütötte a testvérpár fiatalabbik tagját. Egy barna színű Toyota gázolta el a fiút. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fiú a motorháztetőre esett

A gázolás következtében a fiú az autó jobb oldalára, a motorháztetőre esett deréktól. Ezt követően fel tudott állni. A fiúk elmesélték a történetet az édesanyjuknak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt tette a gázoló

Az autós a baleset után visszatolatott, ám a helyett, hogy megkérdezte volna, tud-e valamiben segíteni, és kiszállt volna, nagy gázzal elhajtott – derül ki a fiúk édesanyjának, Gajdácsi Andreának a beszámolójából. A gázoló egy 60-70 év közötti férfi lehetett.

Nem nyújtott segítséget

Az ügy cserbenhagyásos gázolásnak minősül. A férfi ugyanis nem kérdezte meg, hogy a fiú jól van-e, tud-e valamiben segíteni. Nem győződött meg arról, hogy az elütött gyermek megsérült-e, ennek ellenére tovább hajtott. Egy éppen arra járó személy tette ezt meg.

Ezek is érdekelhetnek

Az anya a közösségi médiában kér segítséget

A gyermekek édesanyja, Gajdácsi Andrea úgy döntött, megosztja a történetet egy közösségi oldalon, hátha talál szemtanút. Egy barna színű Toyota sofőrjét keresik. Az autó rendszáma sajnos ismeretlen.

Ez a jelenlegi fejlemény

A szülők ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. A rendőrség a kamerafelvételek alapján keresi a gázolót.

A fiú megrendült

Az elütött fiú lelkiekeben teljesen megrendült, számolt be a FEOL. A baleset után a szülei orvoshoz vitték. Szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet. Az orvos is azt mondta, hogy mázlija volt.

Cserbenhagyásért börtön is járhat

A törvény értelmében minden beszámítható embernek kötelező segítséget nyújtania sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van. A gázolás után nem lehetett tudni, hogy a fiú megsérült-e. A segítségnyújtás elmulasztásáért két év szabadságvesztést is lehet kapni. Az ítélet abban az esetben, ha a az elkövető idézte elő a vészhelyzetet illetve tragédia esetén súlyosabb lehet.

Ezt kellett volna tennie az autósnak

Miután az autós látta, hogy baleset történt, azonnal félre kellett volna állnia és ki kellett volna szállnia autójából, hogy meggyőződjön, mi történt a fiúval. A visszatolatás ebben a helyzetben nem elegendő. A fiút meg kellett volna kérdeznie, hogy megsérült-e, és tud-e valamiben segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív