Ismét egy olyan esetről kell hírt adnunk, amikor egy figyelmetlen sofőr okozott balesetet. Nem tudni hogyan, de a forgalommal szemben hajtott fel a sztrádára, majd karambolozott egy szembejövő járművel.

Ismeretlen okból ment fel a szembejövő oldalra

Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett Besenyszög irányából Törökszentmiklós felé 2022. november 9-én a reggeli órákban. A sofőr eddig tisztázatlan körülmények között a forgalommal szemben hajtott fel az M4-es autóútra – közölte oldalán a rendőség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerencsére csak könnyebben sérültek a sofőrök

Az ütközés erejétől a vétlen gépkocsi a szalagkorlát tetején állt meg. A baleset következtében a két jármű sofőrje – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A baleset során további két gépjárműben anyagi kár keletkezett.

Rendőrök segítenek a forgalomirányításban

A rendőrség a helyszínelés és műszaki mentés idejére a Törökszentmiklós irányába haladó forgalmi sávban félpályás, míg a Budapest felé haladó forgalmi sávban teljes útlezárást rendelt el. A közlekedés rendőri forgalomirányítás mellett halad.

Totálkárosra tört az autó

Nagy területen szóródtak részt az autó darabjai

Még mindig rengeteg a figyelmetlen vezető

Kedden a Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy a BPiAutósok közösségi oldalára került fel egy döbbenetes videó a napokban, amelyen egy csokornyi szabálytalanság látható a hazai utakról. Az összeállításban többek közt vérfagyasztó képsorokon láthatóak a forgalommal szemben felhajtó autók.

Volt olyan is, aki megfordult az autópályán

A videó harmadik részében egy olyan autós látható, aki az M35-ösre történő felhajtás után ki tudja milyen megfontolásból megfordult. Ezt követően a forgalommal szemben kezdett el haladni a belső sávban. A videó beküldöje azt írta, hogy imádkozott, hogy a felüljárókkal ne ütközzön frontálisan.

Ezt kell tenni, ha hasonló esetet látsz

Amennyiben te is találkozol például egy forgalommal szemben haladó autóssal az autópályán, érdemes jelezned neki, hogy rossz irányba közlekedik. Ne próbálj azonban önkéntes rendőrt játszani, főleg nem feltartóztatni. Inkább állj félre az első biztonságos helyen és tárcsázd a 112-es segélyhívót! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(A főkép és a cikkekben használt képek a baleseti helyszínelésen készítette a rendőrség.)