Megmagyarázni is nehéz volna, mire gondoltak azok az autósok, akik a cikk végén lévő videóban látható szabálytalanságokat elkövették.

A piros lámpa nem akadály

A BPiAutósok közösségi oldalára került fel egy döbbenetes videó a napokban, amelyen egy csokornyi szabálytalanság látható a hazai utakról. Az első felvételen egy Hyundai sofőrje volt a kelleténél jóval türelmetlenebb. A pirosnál álló autókat a záróvonalon át balról megelőzte, majd folytatta útját, mintha mi sem történt volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szembe ment a forgalommal

A második felvételen egy fővároson kívüli eset került rögzítésre egy fedélzeti kamera segítségével. A képsorokon az látható, ahogy az M6-oson, Budapest irányába egy Opel Astra hajtott nagy sebességgel a forgalommal szemben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Más is ment az árral szemben

A videó harmadik részében egy olyan autós látható, aki az M35-ösre történő felhajtás után ki tudja milyen megfontolásból megfordult. Ezt követően a forgalommal szemben kezdett el haladni a belső sávban. A videó beküldöje azt írta, hogy imádkozott, hogy a felüljárókkal ne ütközzön frontálisan.

Ezt kell tenni, ha hasonló esetet látsz

Amennyiben te is találkozol például egy forgalommal szemben haladó autóssal az autópályán, érdemes jelezned neki, hogy rossz irányba közlekedik. Ne próbálj azonban önkéntes rendőrt játszani, főleg nem feltartóztatni. Inkább állj félre az első biztonságos helyen és tárcsázd a 112-es segélyhívót!

Te is küldhetsz be videót

A BPiAutósok számára te is küldhetsz be felvételeket, ha rendelkezel fedélzeti kamerával. A weboldalukon megtalálhatod ennek a pontos menetét. Fontos, hogy pontosan tartsd be a lépéseket, máskülönben nem jut el hozzájuk az anyagod

Ez történik a videóddal

A BPiAutósok megállapodást kötött az ORFK Balesetmegelőzési Bizottságával. Ennek keretein belül eljutnak a rendőrséghez is a kirívó közlekedési szabálytalanságokról készült felvételek. Azok alapján a rendőrség eljárást indíthat.

Már sorozat is indult a beküldött felvételeiből

Az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága Civil Pofátlan(TAN)ítás címmel sorozatot indított a lakosság által beküldött videkból. Ezeken a felvételeken megmutatják, milyen súlyos közlekedési szabályszegéseket vétettek hazai autósok, akik ellen el is járnak a rendőrök a bizonyíték birtokában. A cél az, hogy eltettentség a hasonló manőverektől a hazai autósokat.

Már több mint egy tucat ilyen epizód készült

A KRESZ FM csatornájára számos ilyen videóválogatás került fel. A záróvonalon átvágás, a forgalommal szemben haladás valamint a büntetőfékezés is gyakori szabálytalanság sajnos a hazai utakon. Sokan sajnos a gyalogosoknak sem adják meg az elsőbbséget, és emberi életeket veszélyeztetnek felelőtlen magatartásukkal.

Nem éri meg kockáztatni

A szabálytalanságok jó része türelmetlenségből vagy nemtörődömségből fakad. A közlekedési szabályokat azonban nem az autósok idegesítésére találták ki, hanem azért, hogy mindenki biztonságosan hazaérjen. A rendőrök újabban már drónokról is figyelik a közlekedési szabályok betartását, így valószínűleg előbb-utóbb borsos büntetést kap, aki notóriusan megszegi a KRESZ-t. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nézd meg a videót!

Kiemelt kép: Forgalommal szemben haladó autós – Forrás: BpiAutósok