Nem pihennek a zsaruk: ezúttal az M7-es autópálya került az érdeklődésük középpontjába. Az akció hatékonyságát növelve drónokat is bevetettek. A vadászat az előttünk álló időszakban is folytatódik.  

Középpontban az M7-es autópálya

Az autópálya-rendőrök legutóbb az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan. Ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bevetették a drónokat is

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Húsz esetben intézkedtek

Az ellenőrzés időszakában a rendőröknek húsz esetben kellett intézkedniük, többek között szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt.

Látványos volt az akció

Videó: police.hu

A szabályok szerint

A szabályok értelmében tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

Senki nem volt ittas

Összehangolt akcióval és finn módszeres ellenőrzéssel töltötték a múlt szombatjukat a somogyi zsaruk. Csurgón és környékén 68 szabálysértővel szemben léptek fel a rend őrei. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, és egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

Finn módszerrel is szondáztattak

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Mindenre odafigyeltek

A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, záróvonal figyelmen kívül hagyása, irányjelzés elmulasztása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 68 eseteben kellett intézkedniük.

Folytatása következik

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. A mottó nem változott: …hogy mindenki hazaérjen! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív