Amint arról a Kékvillogó is beszámolt megtalálták annak a győri férfinak a holttestét, akiért egy egész város megmozdult. Egyelőre nem tudni, mi történhetett. Diákjait sokkolta Gábor bácsi halála, egy emberként gyászolják a tornatanárt.

Az esti órákban bukkantak rá

Kedden este megtalálták annak a győri testnevelőtanárnak a holttestét, akit nagy erőkkel kerestek mind a hatóságok, mind a civilek – írja a Kisalföld. „Egyik tagtársunk a helyszínre sietett segíteni a keresést, valamit terepjáróval, technikai eszközökkel indulásra készen álltunk, miközben érkezett a hír, hogy meg van az eltűnt” – írta Facebook-oldalán a tatabányai önkéntes tűzoltó egyesület. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kérdéses, mi történt

A helyszínen a Prospectíve és a Győrszentiváni ÖTE tagjai mellett civilek is segítették a keresést. Egyelőre a rendőrség nem adott ki tájékoztatást az esettel kapcsolatban, így akár bűncselekmény áldozat is lehetett az idős férfi. Biztosat azonban a szakértők tudnak mondani. Úgy tudni, egy győri tóban találtak rá.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengetegen szerették

A tatabányai önkéntes tűzoltók Facebook-oldalán rengetegen nyilvánítottak részvétet. „Mindened a tanítványok és a sport volt. „Bízom benn, hogy fogod folytatni, csak sajnos már nem a megszokott helyen. Nyugodj békében, részvétem a családnak” – szól az egyik hozzászólás

„Egy szinten laktunk. Egy arany ember volt.”

A hozzászólásokból az kiderül, többen személyesen is ismerték a tragikus körülmények közt elhunyt férfit. Egyik szomszédja is bejelentkezett: „őszinte részvétem a családnak. Egy szinten laktunk. Egy arany ember volt”.

Diákjai gyászolják

A borzasztó hír nem csak az ismerősöket, de a diákjait is sokkolta, Gábor bácsit ugyanis minden korábbi tanítványa imádta. “A legjobb tesitanárom volt. Ez volt az élete két értelme: a tanítás és a sport. Még azok is szerették, akiket nem tanított, mert velük is elbeszélgetett, bátorította őket a mozgásra” – mondta egy volt tanítványa.

Rendszeresen biciklizett

“Az a fajta tanár volt, aki nem csak oktatta a sportot és annak szeretetét, hanem meg is élte. Mai napig, még hetven éves korában is rendszeresen biciklizett és futott, még versenyeken is indult, maratonista is volt. Szerintem nem egy olyan diák volt, aki miatta szerette meg a sportot. Köztük én is”– mesélték róla.

Az utolsó pillanatig reménykedtek

“Elsírtam magam, amikor megtudtam, mi történt.  Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy épségben megtalálják. Nem tudom elhinni, olyan erős és sportos volt még mindig!” – mondta egy korábbi tanítványa, számolt be róla a Bors.

Kapcsolódó:

Megtaláltak az eltűnt győri testnevelő tanár holttestét, nem tudni, bűncselekmény áldozata lett-e

Kiemelt kép: Illusztráció