A rendőrség a napokban fejezte be a több mint egy évvel ezelőtt történt baleset vizsgálatát.

A mezőgazdasági munkagép sofőrje volt a hibás

Egy sárkeszi férfi vezette azt a traktort, amely a balesetet okozta. A 30 éves férfi tavaly októberben közlekedett túlméretes mezőgazdasági munkagépével Kisláng felől Polgárdi irányába. A munkagéphez hozzá volt kapcsolva egy vetőgép is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt megfelelően kivilágítva

Bár a járműszerelvény megkülönböztető sárga villogó használatával közlekedett, nem volt teljesen jól kivilágítva. Az a bal hátsó kerék ugyanis, amely körülbelül fél méter szélességben átlógott az úttest túlsó sávjába, nem volt megvilágítva. A baleset 19 óra körül történt, amikor már sötét volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A balesetet okozó traktor

Fotó a balesetet okozó traktorról – Forrás: Police.hu

A kivilágítás hiányával okolható a baleset

Miután az átlógó kerék nem volt kivilágítva, nem láthatta azt a szemből, szabályosan érkező Opel sofőrje. Ahogyan az az alábbi képeken is látható, a piros színű autónak a bal eleje sérült, ami a traktor bal hátsó kerekének csapódott.

Egy fotó a balesetet szenvedett autóról

Fotó a balesetet szenvedett autóról – Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetnek!

Súlyosan sérült az autós és utasa

A kislángi sofőr által vezetett autó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, csakúgy, mint az utasa. A rendőrség lezárta az ügy vizsgálatát. A napokban az ügy iratai a Székesfehérvári Járási Ügyészségre kerültek továbbításra.

Egy másik kép a balesetről

Fotó a balesetről – Forrás: Police.hu

Ez okozza a veszélyforrást

Sokan úgy vélik, hogy a főút menti szervízutak, földutak megszüntetése, beszántása okozza a problémát. A gazdák így kénytelenek a munkagépekkel a közutakon közlekedni, ami gyakran szül balesetveszélyes helyzeteket. Fontos, hogy ha mezőgazdasági munkagép halad előttünk, akkor legyünk türelmesek, és ne kockáztassunk meg egy előzést, ha nem lehet azt biztonsággal befejezni.

Érdemes fokozottan óvatosan megközelíteni a munkagépeket

Aki munkagépet lát közeledni, jól teszi, ha csökkenti a sebességét és felkészül arra, hogy a gép túlméretes lehet. Bár a munkagépek sofőrjei kötelesek gondoskodni arról, hogy járművük minden pontján megfelelően kivilágított legyen, a gyakorlatban ez sajnos nem minden esetben történik meg, mint azt a fenti példa is mutatja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A balesetről készült kép – Forrás: Police.hu